Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába akarja az EU, Scholz nem szankcionálja az oroszok miatt Schrödert

888.hu

2022.05.20. 14:40

Olaf Scholz csütörtökön elutasította az Európai Parlament azon követelését, hogy Gerhard Schrödert szankcionálják, amiért nem volt hajlandó felmondani az orosz energetikai cégeknél betöltött vezető tisztségeket. A német kancellár optimista abban is, hogy a török ellenállás Finnország és Svédország NATO-csatlakozásával szemben leküzdhető.

 

Ahogy arról lapunk már korábban beszámolt, a német kormánypártok Gerhard Schröder juttatásainak csökkentésére készülnek, mert a volt kancellár az Ukrajna elleni háború kezdete óta még mindig nem határolódott el Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, és nem vált meg a Rosznyeft orosz energiaipari cégben betöltött tisztségétől.

A Mark Rutte holland miniszterelnökkel közösen tartott hágai sajtótájékoztatóján újságíróknak nyilatkozva Olaf Scholz kijelentette, hogy a német parlament e heti indítványa, amely szerint Schrödert megfosztják az adófizetők által fizetett berlini irodájától, „következetes„ és „helyes” volt, és „ezért végrehajtásra kerül”.

 

Scholz azonban hangsúlyozta, hogy a volt kancellárral szemben nem lehet további büntetést kiszabni.

 

„Nem hiszem, hogy jelenleg bármi másra szükség lenne.” – mondta a kancellár, amikor az Európai Parlament csütörtökön elfogadott állásfoglalásáról kérdezték, amely arra szólítja fel az EU-t, hogy szankcionálja azokat az európaiakat, akik még mindig prominens orosz cégek igazgatótanácsában ülnek.

 

Az lenne a legjobb, ha Gerhard Schröder lemondana tisztségeiről.”

– tette hozzá Scholz.

 

Schröder tagja a Rosznyeft orosz állami olajvállalat igazgatótanácsának, és februárban a Gazprom orosz energetikai vállalat igazgatótanácsába is jelölték. Nem sokkal az ukrajnai háború kitörése után Schröder berlini irodájának munkatársai felmondtak, tiltakozásul az ellen, hogy Schröder nem volt hajlandó lemondani ezekről a tisztségeiről. Bár az exkancellár most elveszíti irodahelyiségét, továbbra is havi 8300 eurós juttatást kap.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére