Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hétfõn állítják bíróság elé a párizsi terroristát

Bokor Gábor

2018.02.05. 10:40

Hétfõn áll bíróság elé az a Salah Abdeslam, aki a kitervelõje és végrehajtója volt a 2015 õszi párizsi terrortámadásnak, valamint segédkezett a brüsszeli merénylet véghezvitelében is. Emlékezetes, hogy a belga születésû francia terrorista a migránshullámot kihasználva tért vissza Szíriából Európába, hetekig a Keleti pályaudvarnál élt, valamint ott toborozta merénylõtársait is.
BRÜSSZEL, 10:40

Hétfőn áll bíróság elé az a Salah Abdeslam, aki a kitervelője és végrehajtója volt a 2015 őszi párizsi terrortámadásnak, valamint segédkezett a brüsszeli merénylet véghezvitelében is. Emlékezetes, hogy a belga születésű francia terrorista a migránshullámot kihasználva tért vissza Szíriából Európába, hetekig a Keleti pályaudvarnál élt, valamint ott toborozta merénylőtársait is.

Hétfő hajnalban szállították át börtönéből a brüsszeli bírósági épületbe Salah Abdeslamot, a párizsi merénylet szervezőjét. A merénylőt a szűk két évvel ezelőtti brüsszeli merénylet előtt kapták el.

A terrorista több búvóhelyet is használt a belga fővárosban, végül a Forest nevű kerületben lévő lakásában kapták el.

A molenbeeki búvóhelyét a 888 is meglátogatta, az ott készült riportot ITT tudod megnézni.

A rendőrök és az iszlamisták között komoly tűzharc alakult ki, négy rendőr megsérült, az egyik terrorista meghalt, Abdeslam és egyik társa bár el tudott menekülni, később elkapták őket. A hétfői lesz az első alkalom, hogy Abdeslam a bíróság elé áll az elfogása óta, a tárgyalás a tanúk meghallgatásával kezdődik.

A párizsi merényletben több mint 130 ártatlan ember vesztette életét, míg a brüsszeliben 32-en haltak meg.

A marokkói származású Abdeslam mellett a vádlottak padján ott lesz még az a 24 éves tunéziai Sofiane Ayari is, aki a merénylővel együtt bujkált a brüsszeli lakásban. A Guardian azt írja, hogy akár negyven év börtönbüntetést is kaphatnak.

Abdeslam hivatalos vallomást az elmúlt két évben nem tett, azonban egy lefoglalt levelében azt írta:

természetesen mártír szerettem volna lenni, azonban Allah másképp döntött, nem robbant fel a robbanómellényem."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére