Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hatalmas összeggel támogatnák Amerikában a migránsokat, hogy ott alapítsanak családot

888.hu

2021.10.14. 08:31

Egy új felmérés kimutatta: a válaszadók többsége ellenzi, hogy az illegális bevándorlók körére is kiterjesszék a gyermekek után járó adókedvezményt.

 

A demokraták az amerikai szenátusban már hónapok óta próbálnak elfogadtatni egy 3,5 ezer milliárd dolláros költségvetési tervezetet, ám ahhoz a képviselőházban és a szenátusban is szükséges a többségi támogatás. Szeretnék elkerülni, hogy a republikánusok megakadályozzák vagy megnehezítsék a terv megvalósítását.

A demokraták betennék a költségvetési csomagba azt a gyermekek után járó állandó adókedvezményt, amellyel az illegális migránsok munka nélkül kapnának támogatást.

Az összeg az amerikai állampolgársággal még nem rendelkező szülőknek az Egyesült Államokban megszületett gyermekek (horgonybabáknak is nevezik őket) után járna, anélkül, hogy azért megdolgoztak volna.

A Morning Consult ezzel kapcsolatban készített egy felmérést, amelynek eredménye szerint a válaszadók 35 százaléka támogatja, hogy az adójóváírásokat állandóvá tegyék, miközben 52 százaléka ellenzi a Biden által nyújtani kívánt kedvezményt.

A „billegők” 53 százaléka ellenzi az adókedvezmény állandóvá tételét, továbbá 10 emberből kevesebb mint 3 válaszolta, hogy támogatja azt. A republikánusok 70 százaléka szintén elutasítja. A mindkét párt számára rendkívül fontos munkásosztályt képviselők ugyancsak elutasító választ adtak – körükben 53 százalékos az ellenzők aránya.

Jól látható, hogy az amerikaiak többsége nem ért egyet a támogatás állandóvá tételével. A Center for Immigration Studies elemzése is azt mutatja, hogy

a terv elfogadásával egy évtized alatt mintegy 80 milliárd dollárnyi, az adófizetők által befizetett pénzt utalnának át a déli határhoz érkező illegális bevándorlók részére.

Becslésük szerint ezzel a programmal az illegális migránsok évente 8,2 milliárd dollárt kapnának, amely összeg a háromszorosa a gyermekek után eddig nekik járó adókedvezménynek, míg a legálisan érkezők 17,2 milliárd dollárt kapnak.

A migráns családok nagyjából 63 százaléka megkapná ezt az adókedvezményt, szemben a „bennszülött” amerikai családok 52 százalékával.

A terv értelmében az illegális bevándorlók kapnák a legmagasabb adójóváírást (több mint 5100 dollárt), míg a legálisan érkezettek 4800 dollárt, a „bennszülött” amerikaiak pedig 4600 dollárt.

Becslések szerint az illegális bevándorlás évente körülbelül 134 milliárd dollárba kerül az adófizetőknek, minden illegális migráns pedig mintegy 9300 dollárba.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére