Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Három évtizedet vártak a franciák, hogy kitoloncoljanak egy radikális imámot

Sümeghi Lóránt

2018.04.20. 19:13

A francia belügyminisztérium közlése szerint kitoloncoltak Franciaországból egy szalafista imámot Algériába. Beszédes, hogy a dél-franciaországi Marseille-ben radikális tanokat terjesztõ igehirdetõ több mint három évtized után hagyta csak el az országot.
MARSEILLE, 19:13

A francia belügyminisztérium közlése szerint kitoloncoltak Franciaországból egy szalafista imámot Algériába. Beszédes, hogy a dél-franciaországi Marseille-ben radikális tanokat terjesztő igehirdető több mint három évtized után hagyta csak el az országot.

El Hadi Doudit kedden tájékoztatta a belügyi tárca a kiutasításról, amelyet az imám gyűlöletkeltő beszédeivel indokolt. A kitoloncolás ellen Nabil Boudi, az imám ügyvédje valamilyen kifürkészhetetlen oknál fogva az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult jogorvoslatért, miután álláspontja szerint ügyfelének élete veszélyben van Algériában. 

A bíróság először 72 órára felfüggesztette a határozatot annak érdekében, hogy a francia kormány minden szükséges információt beszerezhessen az egyértelmű döntéséhez, majd csütörtökön jóváhagyta a francia hatóságok döntését. A 63 éves imám a kitoloncolásra váró illegális bevándorlók számára fenntartott fogházban várta a bíróság döntését, onnan toloncolták ki. 

El Hadi Doudi egyébként Marseille egyik belvárosi mecsetében hirdette "rendkívül radikális" tanait, amelyeket a belügyminisztérium "egyértelmű provokációnak és konkrét emberek vagy csoportok ellen irányuló határozott diszkriminációnak, gyűlöletnek és erőszaknak" minősített, mégpedig a nők, a zsidók, a síiták és a házasságtörők ellen. 

Mint ismert, december 11-én a rendőrség hat hónapra bezáratta a mecsetet, ahol az imám tartotta a beszédeit, s a döntést januárban az Emberi Jogok Európai Bírósága jóváhagyta. A Párizshoz közeli Torcy egyik imámját, Mohammed Tlaghit március 28-án hasonló indokokkal toloncolták ki a hatóságok. A belügyminisztérium azt is közölte, hogy tavaly húsz iszlamista radikális illegális bevándorlót utasítottak ki Franciaországból, amire korábban soha nem volt példa.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére