Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Harmadából építhetik újjá a Városligetet, csak másutt

888.hu

2015.10.06. 08:24

Kormányzati negyednek indult, most múzeumnegyed lehet belõle - Demján Sándor a Nyugati pályaudvar mögé költöztetné a Városligetbe tervezett múzeumokat.
Budapest, 8:20

 

A Miniszterelnökség és Demján Sándor elképzelései végre összeértek – írta a Népszabadság. A lap szerint a Városligeti zöldet is békén hagynák, és a Nyugati mögötti rozsdatemetőt is felszámolnák. Utóbbi helyére tervezett múzeumok ráadásul jóval olcsóbban elkészülnének, mint a Ligetben, ahová 140-150 milliárd forintért épültek volna.

A Nyugati mögé tervezett múzeumnegyed kisebb, és jóval olcsóbb lenne.

A Népszabadság szerint 55 milliárd forintból kihozható a terület fejlesztése, de a Városligetbe tervezett öt múzeum helyett csak kettő férne el rajta: a Ludwig Múzeummal bővített Új Nemzeti Galéria és a Néprajzi Múzeum. A kormány épületfoglalási tervei azonban így is teljesülnének: a Vár és a Parlamenttel szembeni, egykori kúriai épület felszabadulna.

Az Építészeti és a Fotó Múzeumok jövője így nem lenne megoldva, és a költöző múzeumok kiállítótere is kisebb lenne a városligeti tervekben szereplőnél. A Városliget zöldje azonban megmaradna, és a Nyugati mögötti terület is jelentősen átalakulna. A Ferdinánd hidat alagúttal váltanák ki, 100 ezer négyzetméteres közparkot hoznának létre a területen, amelynek Podmaniczky utca felőli részén irodák, üzletek, lakások épülhetnének.

(Népszabadság)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére