Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyõzött az Osztrák Néppárt!

Bertha László

2017.10.15. 17:10

Az elõzetes felmérések alapján a Sebastian Kurz vezette jobboldali Osztrák Néppárt nyerte az elõrehozott választásokat.
BÉCS, 17:10

Az előzetes felmérések alapján a Sebastian Kurz vezette jobboldali Osztrák Néppárt nyerte az előrehozott választásokat.

A konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) a szavazatok 30,2 százalékával győzött az előrehozott osztrák parlamenti választásokon vasárnap az ORF televízió és a SORA közvélemény-kutató intézet hivatalos előrejelzése szerint.

A szavazatok 42,4 százalékának összeszámlálása után készült előrejelzés szerint a második helyen az eddigi ellenzéki, az ÖVP-től jobbra álló szabadságpárt áll a szavazatok 26,8 százalékával, míg szorosan a nyomában az eddigi nagykoalíciót vezető szociáldemokraták a voksok 26,3 százalékával. A második helyért azonban óriási küzdelem várható.

Az előrejelzések azt valószínűsítik, hogy az ország új vezetője, a néppárt elnöke, az eddigi külügyminiszter, a 31 esztendős, jobboldali Sebastian Kurz lesz, és Ausztriát az eddigi nagykoalíció helyett új kormányzati szövetség irányítja majd.

A jelenlegi, 2013 szeptembere óta kormányzó, az SPÖ-ből és az ÖVP-ból álló nagykoalíció mindenekelőtt a menekültpolitikában fennálló nézeteltérések miatt bomlott fel, és ezt követően írták ki az előrehozott választásokat.
 

  • ÖVP: 30,2%
  • FPÖ: 26,8%
  • SPÖ: 26,3%
  • NEOS: 5,3%
  • Grüne: 4,9%
  • Pilz: 4,3%

A előzetes, nem hivatalos végeredmény késő estére várható.

FRISSÍTÉS: A vasárnap lebonyolított ausztriai parlamenti választás előzetes végeredménye szerint a szavazáson az Osztrák Néppárt (ÖVP) győzött a voksok 31,6 százalékával, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ, 27,3 százalék) és az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ, 26,7) előtt. További részletek itt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére