Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Friss: Netanjahu és Ganz is pontosan 32 mandátumot szerzett

Sümeghi Lóránt

2019.09.18. 08:38

Sem a jobboldali kormányzó Likud, sem az ellenzéki centrista Kék-Fehér párt nem tud kormányt alakítani Izraelben a keddi parlamenti választási eredmények alapján – jelentette a helyi média szerdán.

A tizenhármas kereskedelmi tévécsatorna értesülése szerint a szavazatok közel kilencvenkét százalékos, nem hivatalos feldolgozottsága alapján a két legnagyobb párt harminckét-harminckét mandátumot szerzett a százhúsz tagú kneszetben. Netanjahu éjszakai beszédében kijelentette, hogy Izraelnek erős, stabil és cionista kormányra van szüksége, de nem részletezte, hogy mit ért ez alatt. Ugyanakkor hangoztatta, szerinte arabok nem lehetnek részei a kormánynak. A tömeg szónoklata alatt azt kiabálta, hogy nem akarnak egységkormányt.

Az exit pollok szerint patthelyzet alakult ki Izraelben

Nagyon magas, két órával az urnák lezárása előtt közel 64 százalékos részvétel mellett a Likud 31-33 mandátumot szerzett a 120-ból a televíziók exit poll-eredményei szerint, miközben a Benjámin Ganz volt vezérkari főnök vezette ellenzéki Kék-fehér 32-34 képviselői helyhez jutott. A szavazóhelyiségekből távozók válaszaiból az derül ki, hogy Netanjahunak a koalíciós partnereiként megjelölt jobboldali és vallásos [...]


Beni Ganz, a Kék-Fehér párt vezetője az első exit poll eredmények bejelentése után több órával megtartott beszédében óvatosan bizakodó volt, s türelmet kért a párt lelkes éltetőitől. A tévé szerint megkezdte a koalíciós tárgyalások előkészítését, és közölte: tárgyal az összes párttal, és egyik első lépéseként felhívta az Egyesült Arab Lista vezetőjét.

Korábban megírtuk, a mérleg nyelve, az előzetes várakozásoknak megfelelően, a kilenc parlamenti helyet szerzett Avigdor Liberman lesz, aki korábbi ígéretéhez hűen bejelentette, hogy szerinte csakis egységkormány jöhet létre, amelyben pártjával ő is szerepet vállal. Izraelben nagy jelentőséget tulajdonítanak a 3,25 százalékos kiesési küszöb körüli pártoknak, mert bejutásuk, illetve kívül rekedésük döntő befolyással volt a politikai térkép kialakulására.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére