Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Fordított Ház” – a demokraták felülvizsgálják az afganisztáni csapatkivonást

888

2021.01.23. 11:11

Joe Biden új amerikai elnök kormányzata felül fogja vizsgálni az afganisztáni tálib lázadókkal tavaly februárban megkötött békemegállapodást – közölte pénteken Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója telefonon afgán hivatali partnerével hivatalos bejelentés szerint.

A megállapodás úgy szól, hogy az Afganisztánban állomásozó amerikai erők 2021 májusáig teljesen kivonulnak az országból terrorizmusellenes garanciákért cserébe.

Donald Trump leköszönt amerikai elnök hivatali idejének vége felé újabb csapatkivonást rendelt el Afganisztánból, és ennek megfelelően az ottani amerikai erők létszáma a múlt héten 2500-ra csökkent, a legkisebbre 2001 óta, amikor bevonultak.

A fehér házi közlemény szerint Sullivan elmondta Hamdulla Mohib afgán nemzetbiztonsági tanácsadónak: a felülvizsgálat során azt nézik majd meg, hogy a tálibok betartották-e vállalásaikat. Nevezetesen: megszakították-e kapcsolataikat a lázadó terrorcsoportokkal, törekszenek-e az erőszakcselekmények számának csökkentésére, valamint a párbeszédre a kabuli kormánnyal és más térségbeli fontos tényezőkkel.

Sullivan hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok erőfeszítéseket fog tenni annak érdekében, hogy az afgán kormány és a tálibok tartós békemegállapodást tudjanak kötni, és eljussanak az igazságos politikai rendezésig is.

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére