Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Folyamatosan nő a koronavírus halálos áldozatainak száma Brazíliában

MTI, 888.hu

2021.03.10. 11:30

Folyamatosan növekszik a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma Brazíliában, az eddig igazolt halálesetek száma elérte a 268 370-et – derült ki a brazil egészségügyi minisztérium közleményéből.

 

A keddi közlést megelőző huszonnégy órában 1972 ember vesztette életét, az előző napon 1910, azt megelőzően pedig 1641 halottat regisztráltak. Ezzel 268 370-re emelkedett a járvány kezdete óta elhunytak száma – áll a keddi minisztériumi közleményben, amely szerint egy nap alatt 70 764-gyel – 11,1 millióra – emelkedett az igazolt fertőzöttek száma.

A halálesetek számát tekintve Brazília az Egyesült Államok után a második a világon, a fertőzöttek számában pedig a harmadik, az Egyesült Államok és India áll előtte.

Brazília is versenyt fut az idővel, mivel a kórokozó egyre gyorsabban terjed, különösen a brazíliai P.1 variáns. A Manausban felfedezett változat nemcsak gyorsabban terjed, de 25–60 százalékban újra is fertőzi azokat, akik már átestek a koronavírus okozta betegségen. Ennek ellenére Jair Bolsonaro elnök – aki korábban alábecsülte a koronavírus-járvány súlyosságát, és feleslegesnek ítélte az oltást – továbbra sem hajlandó korlátozásokat bevezetni, mégpedig a gazdaság működőképességének fenntartására hivatkozva. Brazília több államában azonban a helyi vezetők szigorításokat vezetnek be a kórokozó vészes gyorsaságú terjedése miatt.

A Rio de Janeiró-i Fiocruz intézet is megkongatta a vészharangot, ugyanis bejelentette, hogy

az ország 26 szövetségi államából 13-ban az intenzív osztályok telítettsége meghaladta a 90 százalékot.

A legnagyobb dél-amerikai országban, a 209 milliós Brazíliában januárban vette kezdetét az oltási kampány, és eddig 8,5 millió ember – a lakosság mintegy négy százaléka – kapta meg a vakcina első adagját.

Az IBGE brazil statisztikai hivatal kimutatása szerint az ország gazdasága tavaly 4,1 százalékkal zsugorodott a járvány miatt, a legnagyobb esést produkálva azóta, hogy az IBGE 1996-ban elkezdett ilyen méréseket készíteni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére