Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felvételen, ahogyan a nõi iszlám rendõrség lecsap egy fiatal lányra

Sümeghi Lóránt

2018.04.20. 12:30

Döbbenetes felvétel került fel a internetre, amelyben erõszakos nõi saríarendõrök brutálisan megvernek egy fiatal lányt, mert annak a hagyományos fekete színû fejkendõ helyett piros színû hidzsáb van a fején.
TEHERÁN, 12:30

Döbbenetes felvétel került fel a internetre, amelyben erőszakos női saríarendőrök brutálisan megvernek egy fiatal lányt, mert annak a hagyományos fekete színű fejkendő helyett piros színű hidzsáb van a fején. 

Miközben nemcsak a különböző iszlám jogi iskolák, hanem az Európába áramló muzulmánok többsége is amellett érvelnek, hogy a nőkre kötelezően vonatkozó fejkendő a "felszabadítás" és a "szabadság" jelképe, addig bizonyos felvételek, incidensek teljesen más felfogásról tanúskodnak.

Ennek ékes példája az az Iránból származó friss felvétel, amelyen női saríarendőrök agyba-főbe vernek egy fiatal lányt; de nem azért, mert nem hord fejkendőt, hanem mert annak nem megfelelő a színe (!).

A képsorokból tisztán kivehető, hogy két idősebb, talpig feketébe öltözött erőszakos muzulmán asszony kérdőre von, majd megver és egy lépcsőn le is gurít egy fiatal lányt fényes nappal egy parkban, csak mert az piros színű hidzsábot visel a hagyományos fekete helyett. A felvétel készítője nagy valószínűséggel egy járókelő, aki – le kell szögezni – nem mer közbeavatkozni. Az áldozat az ütlegelés közben hiába sikítozik, csak a támadás vége felé kezdi a köréje gyűlő tömeg megfékezni a vallásrendőrök támadását.

A brutális felvételek azért is rendkívül elszomorítóak, mert Irán jó néhány évtizeddel korábban – pontosabban az iráni forradalmat (1979) megelőzően – köszönőviszonyban sem volt az efféle ultraortodox iszlamista kultúrával, dacára az ország meghatározó síita irányzatának.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére