Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Feltörték több finn parlamenti képviselő internetes levelezését

888

2020.12.28. 17:31

Meghekkelték több finn parlamenti képviselő internetes levelezését a törvényhozás ellen intézett kibertámadással – közölték hétfőn a finn hatóságok.

Sem a házelnök, sem a finn nemzeti nyomozó iroda nem közölt részleteket arról, hogy történt-e információvesztés, sem a támadás közelebbi időpontjáról nem tájékoztattak, csak annyit jeleztek, hogy régebben történt.

„Nem véletlen cselekedetről van szó. A nyomozás jelenlegi szakaszában csak annyit tudni, hogy ismeretlenek hekkelés révén információkhoz jutottak, amelyeket egy másik állam hasznára vagy Finnország kárára használhatnak fel” – áll a nyomozó iroda főfelügyelőjének, Tero Muurmannak a közleményében.

Finnországban az elmúlt években többször intéztek támadásokat az állami információtechnológiai infrastruktúra ellen, és ezek következtében órákra leálltak a szolgáltatások, de Muurman közölte, hogy a mostani eset nagyobb aggodalomra ad okot.
„Ez az eset kizárólag Finnországot érinti, és a célpontokat tekintve igen komoly” – közölte Muurman.
A parlament közölte, hogy együttműködik a nyomozó irodával a támadás kivizsgálásában.

„A parlement elleni kibertámadás súlyos támadás a demokráciánk és a finn társadalom ellen” – olvasható Anu Vehvilainen házelnök közleményében.

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére