Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Feloszlatják a minneapolisi rendőrséget

888.hu

2020.06.08. 08:05

Van baj a toronyban.

A minneapolisi önkormányzat feloszlatja a rendőrséget – jelentette be vasárnap Lisa Bender, a baloldali többségű városi tanács elnöke.

Mint mondta:

Eltökéltek vagyunk abban, hogy véget vessünk városunk és a minneapolisi rendőrség mérgező viszonyának, véget vessünk az eddig ismert rendőri politikának és újrateremtsük a közbiztonság rendszerét.

A bejelentést azt követően tették meg, hogy több minneapolisi intézmény, köztük a Minnesota Egyetem és a minneapolisi állami iskolák szervezete, megszakította a kapcsolatait a rendőrséggel.

Bender bejelentése után Jacob Frey polgármester közleményt adott ki. Ebben leszögezte, hogy fáradhatatlanul munkálkodik a mély, strukturális reformon és a rendőrség soraiban tapasztalható rendszerszerű rasszizmus megoldásán, de nem támogatja a rendőrség feloszlatását.

A bejelentésről tudósító minneapolisi helyi televízió, a KARE 11 felidézte, hogy Jacob Frey háza előtt szombaton tüntetők jelentek meg,

követelve a rendőrség finanszírozásának teljes megszüntetését és aztán a rendőrség feloszlatását is.

Amikor Frey megjelent a háza előtt, kifütyülték.

A minneapolisi rendőrség egyelőre nem kommentálta a városi tanács döntést.

New York sincs előnyös helyzetben

Vasárnap Paul DiGiacomo, a New York-i rendőrség nyomozói részlegének elnöke azt nyilatkozta, bármely rendőrség finanszírozásának megvonása recept a katasztrófára. Hasonlóképen nyilatkozott vasárnap Andrew Cuomo, New York állam demokrata párti kormányzója is. Emlékeztetett arra, hogy New York város utcáit az elmúlt napokban elárasztották a vandálok, a gyújtogatók és a fosztogatók, s a város lakói rémületben éltek.

Vajon ha nincsenek rendőrök, ki fékezné meg ezeket az erőszakos embereket?

– fogalmazta kérdésbe az álláspontját a kormányzó.

Bill de Blasio, New York város demokrata párti polgármestere vasárnap bejelentette, csökkenti a rendőrség költségvetését, s az összeget a városban élő afroamerikaiak szociális helyzetének javítására fordítja. Hasonló döntést hozott pénteken Los Angeles szintén demokrata párti polgármestere, Eric Garcetti is, aki 250 millió dollárral csökkenti a rendőrség költségvetését, s a felszabaduló pénzt szintén a feketék és más kisebbségek helyzetének javítását szolgáló programokra fordítja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Csaknem kéttucat migráns halt meg Líbia partjainál

Huszonkét mali migráns, köztük három gyermek vesztette életét Líbia partjainál – közölte kedden a bamakói vezetés.

Foglalkozunk nőügyekkel: Amikor a szülés trauma

Foglalkozunk nőügyekkel: Amikor a szülés trauma

A 888 podcastjának vendége: Bálint Katica, a Bábakalács születésház bábája.

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Az Oroszország elleni szankciók eddig csak pofán csapták az európai liberális politikusokat, de ez várhat a félmilliárdos lakosságra is, ha a vezetők nem szedik össze magukat végre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére