Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fejenként félmillió dollárt fizetne a migránsoknak az amerikai kormány

888.hu

2021.10.30. 09:02

A Biden-adminisztráció arról tárgyal, hogy akár 450 ezer dollárt (150 millió forint!) ajánljanak fel minden migránsnak, akit 2018-ban a zéró tolerancia értelmében nem engedtek be az Egyesült Államokba.

 

A hírek szerint Joe Biden demokrata elnök kormánya tárgyalásokat folytat arról, hogy körülbelül 450 ezer dollárt ajánljanak fel minden illegális bevándorlónak, akit a 2018-ban érvényben lévő zéró tolerancia politikája értelmében a határon „elszakítottak” családjától.

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma, Belbiztonsági Minisztériuma, valamint Egészségügyi és Humánszolgáltatási Minisztériuma családonként közel egymillió dollár összegű kifizetéseket fontolgat, bár a végső számok változhatnak”

– írja a The Wall Street Journal.

A legtöbb családban, amely illegálisan lépte át a határt Mexikóból, hogy az Egyesült Államokban menedékjogot kérjen, egy szülő és egy gyermek volt.”

A jelentés szerint sok család a körülményeitől függően valószínűleg kisebb összeget kap, és a teljes kifizetés több mint egymilliárd dollár lehet. A lépés a Biden-kormányzat közel ezer perére kíván megoldást nyújtani, amelyeket eddig a családok indítottak.

Az American Civil Liberties Union (ACLU) azt állítja, hogy több ezer személyt választottak el a politika értelmében.

Az elmúlt néhány hónapban a családokat képviselő magánjogászokból és állami ügyvédekből álló több tucat csoport részvételével zajlottak egyeztetések. Egyes kormányzati jogászok túlzottnak találták a kifizetéseket azoknak az embereknek az esetében, akik a határátlépéssel törvényt sértettek. A kormány egyik jogásza azzal fenyegetőzött, hogy eltávolítja a nevét az ügyből, mert nem ért egyet a lehetséges egyezségi ajánlattal.

A Biden-adminisztráció határválsága pénteken új szintre emelkedett, mivel az Egyesült Államok Vám- és Határőrsége (CBP) által közzétett adatok szerint a határőrség hozzávetőleg 1,66 millió migránst tartóztatott le, akik a 2021-es pénzügyi évben illegálisan léptek be Mexikóból az Egyesült Államok területére.

A határátlépések száma az elmúlt években kétszer haladta meg az évi 1,6 milliót, 1986-ban és 2000-ben”

– számolt be a The Wall Street Journal a múlt héten.

2019-ben, amikor a Trump-kormány idején a határátlépések tetőztek, a határőrség mindössze 850 ezer személyt tartóztatott le.

A lap hozzátette, hogy a 2021-es pénzügyi évben, amely 2020 októberében kezdődött, az 1,66 millió letartóztatás a valaha feljegyzett legmagasabb éves szám volt.

A CBP közölte, hogy szeptemberben 192 001 határátlépést regisztrált a déli határ mentén, ami enyhe csökkenést jelent az előző hónaphoz képest.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére