Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fejenként félmillió dollárt fizetne a migránsoknak az amerikai kormány

888.hu

2021.10.30. 09:02

A Biden-adminisztráció arról tárgyal, hogy akár 450 ezer dollárt (150 millió forint!) ajánljanak fel minden migránsnak, akit 2018-ban a zéró tolerancia értelmében nem engedtek be az Egyesült Államokba.

 

A hírek szerint Joe Biden demokrata elnök kormánya tárgyalásokat folytat arról, hogy körülbelül 450 ezer dollárt ajánljanak fel minden illegális bevándorlónak, akit a 2018-ban érvényben lévő zéró tolerancia politikája értelmében a határon „elszakítottak” családjától.

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma, Belbiztonsági Minisztériuma, valamint Egészségügyi és Humánszolgáltatási Minisztériuma családonként közel egymillió dollár összegű kifizetéseket fontolgat, bár a végső számok változhatnak”

– írja a The Wall Street Journal.

A legtöbb családban, amely illegálisan lépte át a határt Mexikóból, hogy az Egyesült Államokban menedékjogot kérjen, egy szülő és egy gyermek volt.”

A jelentés szerint sok család a körülményeitől függően valószínűleg kisebb összeget kap, és a teljes kifizetés több mint egymilliárd dollár lehet. A lépés a Biden-kormányzat közel ezer perére kíván megoldást nyújtani, amelyeket eddig a családok indítottak.

Az American Civil Liberties Union (ACLU) azt állítja, hogy több ezer személyt választottak el a politika értelmében.

Az elmúlt néhány hónapban a családokat képviselő magánjogászokból és állami ügyvédekből álló több tucat csoport részvételével zajlottak egyeztetések. Egyes kormányzati jogászok túlzottnak találták a kifizetéseket azoknak az embereknek az esetében, akik a határátlépéssel törvényt sértettek. A kormány egyik jogásza azzal fenyegetőzött, hogy eltávolítja a nevét az ügyből, mert nem ért egyet a lehetséges egyezségi ajánlattal.

A Biden-adminisztráció határválsága pénteken új szintre emelkedett, mivel az Egyesült Államok Vám- és Határőrsége (CBP) által közzétett adatok szerint a határőrség hozzávetőleg 1,66 millió migránst tartóztatott le, akik a 2021-es pénzügyi évben illegálisan léptek be Mexikóból az Egyesült Államok területére.

A határátlépések száma az elmúlt években kétszer haladta meg az évi 1,6 milliót, 1986-ban és 2000-ben”

– számolt be a The Wall Street Journal a múlt héten.

2019-ben, amikor a Trump-kormány idején a határátlépések tetőztek, a határőrség mindössze 850 ezer személyt tartóztatott le.

A lap hozzátette, hogy a 2021-es pénzügyi évben, amely 2020 októberében kezdődött, az 1,66 millió letartóztatás a valaha feljegyzett legmagasabb éves szám volt.

A CBP közölte, hogy szeptemberben 192 001 határátlépést regisztrált a déli határ mentén, ami enyhe csökkenést jelent az előző hónaphoz képest.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Német Ipari Szövetség vezetője: Az orosz gáz leállítása pusztító lenne

Német Ipari Szövetség vezetője: Az orosz gáz leállítása pusztító lenne

Senki sem tudja, milyen hideg lesz a következő tél – újabb józan hang Németországból.

Szijjártó: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásán a nyugat-balkáni bővítést illetően

Szijjártó: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásán a nyugat-balkáni bővítést illetően

Ha a nyugat-balkáni bővítés tekintetében az Európai Unió nem tud változtatni nagyképű hozzáállásán, akkor hasonló kudarc fogja érni, mint amikor elvesztette az Egyesült Királyságot – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az uniós tagországok külügyminiszteri ülésének szünetében hétfőn.

A Márki-Zay-féle civilek pártja már most halott konstrukció

A Márki-Zay-féle civilek pártja már most halott konstrukció

Lehet a Fideszben keresni a hibát, hogy miért nincs ellenzéke, de nem a győztesek dolga a vesztesek helyett működőképes, ellenzéki politikát kitalálni. Más kérdés, hogy vannak olyanok, akiken segíteni sem lehetne. Közéjük tartozik többek közt a párt alapításba fogó Márki-Zay Péter is.

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

133 igen szavazattal megválasztotta az országgyűlés Orbán Viktort miniszterelnöknek.

Politikai játszmák miatt Norvégia nem tud jelentősen segíteni az EU-nak gázügyben

Politikai játszmák miatt Norvégia nem tud jelentősen segíteni az EU-nak gázügyben

Az orosz gázembargó árnyékában Norvégia lehet, hogy mégsem ad elég gázt Európának.

Ide is, oda is meg akar felelni az EU, mégis támadják

Ide is, oda is meg akar felelni az EU, mégis támadják

Erre szoktam mondani, hogy olyan sose lesz, hogy mindenkinek jó legyen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére