Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fel kell számolni Európa nyitott határait!

Kékes Viki

2017.01.03. 14:58

A selejtes schengeni rendszer felszámolását követeli egy francia képviselõ.
PÁRIZS, 14:58

Kemény kritikát fogalmazott meg Marine Le Pen egyik szövetségese a bukott schengeni rendszerrel kapcsolatban. Bruno Gollnisch francia képviselő szerint a kontinensen végrehajtott terrortámadásokért a nyitott határok is felelősek.

A képviselő a BBC-ben arról beszélt, hogy Schengen, amely lehetővé teszi, hogy 26 európai tagállam között vízummentesen lehessen utazni, ugyan kizárólagosan nem okolható a terrortámadásokért, de minden bizonnyal hozzájárult a biztonság csökkenéséhez.

Vitán felül áll, hogy a szabad mozgás lehetősége egyik országból a másikba segíti a terrorizmust. És nemcsak a terrorizmust, hanem a másik komoly problémát, a masszív illegális bevándorlást is. Nem kérdés, hogy a rendszeren változtatni kell."

A francia képviselő ezután Nagy-Britanniát dicsérte, amiért a szigetország kilépett az Európai Unióból. Gollnisch szerint Franciaországnak követnie kellene az Egyesült Királyság példáját.

Pontosan azt tesszük majd, amit Nagy-Britannia. Franciaország is visszanyeri majd a szuverenitását. Meg akarjuk erősíteni a határainkat és mi akarjuk eldönteni, hogy kiket látunk szívesen az országunkban. Azt akarjuk, hogy lehetőségünk legyen kiutasítani mindazokat, akiket veszélyesnek érzünk nemzetbiztonsági szempontból. A nemzeti érdekeket akarjuk előtérbe helyezni."

Bruno Gollnisch a Nemzeti Front képviselője és Marine Le Pen egyik szövetségese. Le Pen az elnökválasztási kampányban egy népszavazás mellett kampányol, amely lehetővé tenné Franciaország kilépését az Unióból. A berlini merénylet után ő sem hagyta szó nélkül, hogy a terroristát négy nappal később, Milánóban lőtték le. Azt, hogy Amis Amri észrevétlenül jutott át az országhatárokon, a schengeni rendszer bukásaként, biztonsági katasztrófaként értékelte. Ekkor ismételte meg azt az ígéretét, hogy megválasztása esetén megerősíti Franciaország határait, visszaszerzi az ország szuverenitását, és véget vet a schengeni egyezmény tragikus következményeinek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére