Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Február végén látogathat Trump Londonba, ám lesz egy apró csavar

Forisek Ádám

2017.12.03. 19:08

Vasárnapi londoni sajtóértesülés szerint február végén várják Donald Trump amerikai elnököt Londonba, de az eredeti tervekkel ellentétben nem állami látogatásra, vagyis nem az uralkodó vendégeként.
LONDON, 19:08

Vasárnapi londoni sajtóértesülés szerint február végén várják Donald Trump amerikai elnököt Londonba, de az eredeti tervekkel ellentétben nem állami látogatásra, vagyis nem az uralkodó vendégeként.

A brit sajtó név nélkül idézett forrásai szerint Trump február 26-án érkezne egy napra Londonba, és látogatásának időzítése egybeesne az Egyesült Államok új londoni nagykövetségének megnyitásával. 

A lapnak nyilatkozó bennfentesek úgy tudják, hogy az időpont már tíz napja szerepel Trump programjában, és nem módosították azután sem, hogy az amerikai elnök a minap komoly diplomáciai vihart kavart az Egyesült Államok legszorosabb európai szövetségesének számító Nagy-Britanniában, miután a Twitter üzenőportálon újraposztolta a Britain First nevű muszlimellenes brit csoport három videóját.

Theresa May januárban, alig hét nappal Trump beiktatása után adta át az állami látogatásra szóló meghívást Washingtonban az amerikai elnöknek. A nagy-britanniai állami látogatásra meghívott külföldi államfők hivatalosan II. Erzsébet királynő vendégei, a brit királyi protokoll teljes pompájával fogadják és az uralkodó valamelyik rezidenciáján, a londoni Buckingham-palotában vagy a windsori kastélyban szállásolják el őket.

Meg nem erősített hírek szerint Trump már az idén eleget tett volna a meghívásnak, ám a Nagy-Britanniában kibontakozó hatalmas tiltakozási hullám miatt az állami látogatás tervét egyelőre jegelték.

A halasztás tényét már abból is lehetett sejteni, hogy az amerikai elnök állami látogatása nem szerepelt a júniusi előrehozott választások után megalakult brit kormány új programjában, amelyet a hagyományoknak megfelelően II. Erzsébet királynő ismertetett a felsőházban, márpedig e programismertető beszédekben az uralkodó mindig megemlíti, hogy kiket fogad állami látogatáson az adott évben

A látogatás megakadályozására "Stop Trump" néven már februárban külön liberális kampánycsoport alakult, amely – miután Trump a minap megosztotta a muszlimellenes brit csoport videóit – bejelentette: újult erővel kezdi szervezni a tiltakozást, és egymilliónál több tüntetőt szólít London utcáira, ha az amerikai elnök állami látogatásra érkezne a brit fővárosba – összegzi az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére