Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezzel a programmal védenék ki az energiahiányt télen

888.hu

2022.10.07. 16:00

Csökkenteni akarják a fogyasztást 10 százalékkal.

 

A francia kormány csütörtökön intézkedéscsomagot fogadott el, amelynek célja az ország energiafogyasztásának 10 százalékos csökkentése annak reményében, hogy áramkimaradások nélkül vészelik át a telet.

Agnes Pannier-Runacher, az energiaügyi átmenetért felelős miniszter szerint ez cél „csak az első lépés” a 2050-ig 40 százalékkal csökkentendő energiafelhasználás felé vezető úton.

„Sürgős cselekvésre van szükség” – mondta, és „általános mozgósításra” szólított fel az energiafelhasználás visszafogása érdekében, amelynek eredményeként két éven belül 10 százalékkal kellene csökkenteni a felhasználást a 2019-es szinthez képest.

Harcunk nem ér véget a 2022-2023-as téllel.”

– tette hozzá.

Az energetikai terv egy nappal azután a bejelentés után érkezett, hogy állítólag a francia gáztartalékok 100 százalékos szinten vannak, de szakértők figyelmeztetnek, hogy ez a tél súlyosságától függően nem biztos, hogy elegendő lesz.

A hiány elkerülése érdekében a kormány egy sor intézkedést javasolt,

többek között kevesebb fűtést és világítást, több távmunkát a kormányzati szolgáltatásokban dolgozóknak és a telekocsihasználat ösztönzését.

 

A francia kormány azt reméli, hogy a polgárok és a vállalkozások önkéntesen követik majd a javaslatokat. Emmanuel Macron elnök korábban csütörtökön üzleti vezetőknek nyilatkozott:

Ha mindannyian teszünk e cél érdekében, akkor a legkedvezőtlenebb forgatókönyvek mellett is átvészeljük a telet.”

 

Elmondta, hogy a terv célja nem a kevesebb termelés vagy a csökkenő gazdasági növekedés.

Az egyik legfontosabb ajánlás a beltéri hőmérséklet 19 Celsius-fokban történő maximalizálása, és nem lesz „hőmérséklet-rendőrség”, amely a betartást ellenőrzi.

A háztartásoknak, vállalkozásoknak és közigazgatási szerveknek ősszel és télen két héttel később kell kezdjék a fűtést, és két héttel korábban kell befejezniük.

A nyilvános fedett sportlétesítmények hőmérsékletét két Celsius-fokkal, a nyilvános uszodák vizének hőmérsékletét pedig egy fokkal csökkentik.

A köztisztviselők napi 2,88 eurót kapnak, ha otthonról dolgoznak, és ez az intézkedés lehetővé teheti, hogy a közigazgatás több napra is leálljon, és ezzel megtakarítást érjenek el a fűtési költségeken.

Az üzleti vezetők ugyanakkor a korábbi konzultációk során közölték a kormánnyal, hogy nem támogatják a távmunkát, amely szerintük nem sokat javítana az energiaszámláikon.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Dobrev megerősíti Török Gábort, aki azt mondja: „Önerőből az ellenzék soha nem nyer választást”

Dobrev megerősíti Török Gábort, aki azt mondja: „Önerőből az ellenzék soha nem nyer választást”

Futott egy dezodor-reklám a tévében. Úgy ült a lépdelő lovon a főszereplő, mintha minden rendben lenne. Ám ő a ló fara irányában pislogott, miközben fülig érő szájjal jelezte, mindegy merre megy a ló, oda vagy vissza, neki a reklámozott dezodor a legjobb.

Éjjel-nappal égetik a díszkivilágítást a félkész Lánchídon

Éjjel-nappal égetik a díszkivilágítást a félkész Lánchídon

A még lezárt, építési hulladékkal teledobált Lánchíd meghökkentő fényárban úszik éjjel és nappal(!) is, fedezte fel a RIPOST. Eközben a takarékosságra hivatkozva idén nem kapott karácsonyi kivilágítást Budapest. Aki mégis díszkivilágítást akar, nézegetheti a szemetes Lánchidat.

Cristiano Ronaldo haza akart utazni a vb-ről, mert utál a kispadon ülni

Cristiano Ronaldo haza akart utazni a vb-ről, mert utál a kispadon ülni

Megviselte a Svájc elleni 6-1-es győzelem Cristiano Ronaldót. Leginkább az idegeit, a pályán eltöltött mintegy 20–25 perc nem okozhatott gondot a futballcsillagnak. Fernando Santos portugál szövetségi kapitány csak csereként vetette be, és ez annyira felbőszítette a 37 éves játékost, hogy ott akarta hagyni a világbajnokságot.

Soros ügyészeket pénzel, hogy enyhítsenek a bűncselekményt elkövető migránsok ítéletén

Soros ügyészeket pénzel, hogy enyhítsenek a bűncselekményt elkövető migránsok ítéletén

A Soros György által pénzügyileg támogatott kerületi ügyészek új büntetőjogi kezdeményezést kovácsolnak, amelynek célja, hogy az illegális migránsokat bűnelkövetés esetén másként kezeljék, mint az amerikai állampolgárokat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére