Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezt is megéltük: Dániából tavaly több migránst szállítottak haza, mint ahányat beengedtek

Békési Marcell

2020.05.06. 09:30

Az integrációért felelős miniszter jelentette be az „örvendetes hírt”. Úgy tűnik, hogy Dánia más utat jár, mint szomszédai.

Dániáról eddig is tudtuk, hogy a legnormálisabb skandináv ország:

  • Nyugat-Európában egyedülálló, hogy még a szociáldemokrata pártjuk is migrációellenes.
  • Elsőként húzott fel határzárat 2016-ban a svéd és német határra.
  • Egyébként is folyamatosan (reklámokban, filmekben, üzengetésekben) oltogatják a svédeket a disztópikus társadalmuk és szélsőbalos eszméik miatt.

A migrációs ráta az összes skandináv államból náluk a legalacsonyabb, és nem meglepő módon Dániában a koronavírus-járvány lefutása is közép-európai mintázatot követett, nem a nyugatit.

Ezek után talán már nem annyira meglepő a hír, hogy tavaly már több migránst toloncoltak haza, mint ahányat beengedtek, ami bármelyik másik nyugati államban veszélyes „populista” játszmának minősülne.

Családegyesítés helyett hazatelepítés

Tavaly 1520 menekültstátuszért folyamodtak Dániában, ugyanakkor viszont 2250 olyan menekültet és migránst küldtek haza, akiknek a hazájában elmúlt vészhelyzeti állapot.

A két szám közötti különbség 730, ami ugyan nem tűnik magasnak, de tudni kell Dániáról, hogy

már a migránsválság csúcsán, 2016-ban is csak 16 ezer migránst fogadott be, akiknek már a jelentős részét azóta haza is telepítették.

Dániában azt az egyébként teljesen racionális elvet vallják, hogy amíg tényleg veszélyben lennének otthon, addig maradhatnak, ha viszont a veszélyhelyzet elmúlik, nincs további keresnivalójuk náluk.

A legtöbb exmigránst Szíriába, Szomáliába, Irakba és Boszniába küldték haza, és többségük önként részt vett a programban, mivel a dán kormány pénzjutalmat is ad azoknak, akik önként hazaköltöznek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére