Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezért kell a fal: brutális mértékben nõtt a migránsok száma Amerikában

Csordás Bettina

2019.01.25. 10:38

Az amerikai Vám- és Határvédelmi Hivatal (CBP) tisztviselõi közölték, hogy az illegális határátlépések száma a 2019-re sem mérséklõdött, a bevándorlók száma már most meghaladja a 9000 fõt. Ez a szám a tavalyi rekordhoz képest is közel annak háromszorosa.

A CBP tisztviselője arról számolt be, hogy 8797 illegális bevándorló lépte át az Egyesült Államok határát az előző év utolsó elszámolt időszaka után, ami 2018 október 1-től datálódik. A bevándorló csoportok többsége családosan főként Guatemalából érkezett, és számos fiatalkorút hozott magával. Az amerikai határvédelmi hivatal több mint 100 nagyobb bevándorló csoportról számolt be.

A jelentések szerint az illegális határátlépők között magas számban fordult elő olyan eset, amikor a határátlépők a családba nem igazolható gyermekekkel érkeztek. 

A bevándorlók kezdenek rájönni a bevándorlási rendszer kiskapuira, főleg ami a kiskorúakkal történő átlépést illeti.

A yumai határrendészet szóvivője korábban közölte, hogy a gyerekekkel történő határátlépés közkedvelt módszerré vált a migránsok körében, mivel tudják "ha fiatalkorúval érkeznek, az átkelés után maximum 20 nappal elengedik őket".

A legutóbbi jelentés szerint a 2019-ben elszámolt időszak alapján a bevándorlók többsége  El Salvadorból, Guatemalaból és Hondurasból származott - számol be a Breitbart.

Az előző év azonos időszakához képest az illegális határátlépők száma közel megháromszorozódott, pedig a 2018-as év eddig rekordévnek számított a bevándorlók számát illetően.

Ha folytatódik a tendencia 2019 könnyen túlszárnyalhatja ezt - közölte a CBP tisztviselője.

Az amerikai határvédelmi hivatal a növekvő orvosi ellátás szükségességére is felhívta a figyelmet. Példaként a január 15-i esetet hozta, amikor az amerikai határvédelem fegyveres erői 247 migránst tartóztattak fel, ezek közül legalább 50 azonnali orvosi ellátásra szorult. A bevándorlók kórházba szállítása "majdnem minden szolgálatot teljesítő erőt igényelt, ezzel jelentősen korlátozva a határvédelem további feladatainak ellátását"

A csoport felügyelete nagyban lassítja a határőrség munkáját, és ez időszak alatt a hatékony határőrzést is ellehetetleníti"

- mondta a CBS képviselője.

Az embercsempészek is tisztában vannak ezzel, amit fel is használnak, hogy még több bevándorlót juttassanak át a határ túloldalára"

- tette hozzá a tisztviselő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére