Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ex-transznemű perli az egyik nemváltó klinikát

Ányos Miklós

2020.01.29. 21:00

Az ex-transzgender Keira Bell csatlakozott a korábban nővérként dolgozó Sue Evans-hez és egy nemileg némileg összezavarodott lány anyjához, akik beperelték a nemváltó kezeléseket végző Tavistock-központot.
Ennek nem szabad megtörténnie senki mással!

- mondta a 23 éves Keira Bell, aki most csatlakozott az Egyesült Királyságbeli Sue Evans-hez és egy A asszonyként megjelölt személy pertársaságához. A felperesek a Tavistock Központ és a Portman NHS [Nemzeti Egészségügyi Szolgálat] Trust ellen adtak be keresetet. Ezek az intézmények működtetik ugyanis az úgynevezett nemi identitásfejlesztési szolgáltatást (GIDS), amit kifejezetten gyerekek számára hoztak létre.

A múlt héten tartott meghallgatáson Bell ügyvédje, Jeremy Hyam QC elmondta, hogy a fiatal nőnek pubertásgátlókat és tesztoszteron injekciót adott a Tavistock klinika, majd később, – a lány 20 éves korában – az emlőit is eltávolították.

Keira most már nagyon sajnálja, hogy belekezdett ebbe az egészbe, és úgy érzi, hogy ennek a kezelésnek nem lett volna szabad megtörténnie

- mondta Hyam.

Bell és a másik két felperes több, mint 37ezer fontot (15 millió forint) gyűjtött össze a Tavistock Központ elleni vizsgálat finanszírozására. Bell a CrowdJustice.com adománygyűjtő weboldalon vázolta a csatlakozása okait.

nem hiszem, hogy jó, hogy gyermekek és fiatalok beleegyezhetnek olyan erős, kísérleti hormonok használatába, mint én

- mondta Bell.

A nő úgy gondolja, hogy a Tavistock-központ által bevezetett jelenlegi rendszer nem megfelelő, mivel nem teszi lehetővé a nemváltásra jelentkezők érzelmeinek feltárását, és nem is törekszik az állapotuk okainak felkutatására.

A hormoncserélő gyógyszerek és a műtét nem mindenki számára működik, és nem szabadna 18 évesnél fiatalabb személyeknek felajánlani, ha érzelmileg és mentálisan sérülékenyek.

 

Bell hozzátette, hogy sürgősen változásra van szükség ebben, hogy ne juttassák a fiatalokat egy ilyen kínzó és felesleges útra, amely állandósul és megváltoztatja az életüket.

Köszönetet mondott Evansnek az ügy elindításáért és megígérte a nővérnek, hogy segít a végére is eljutni.

Szeretnék köszönetet mondani Sue Evansnek a bátorságáért, hogy elindította ezt az ügyet. Sokan, szinte az egész világról adtak pénzügyi támogatást és bátorító üzeneteket is küldtek, ezzel a sok segítséggel szeretném befejezni azt, amit Sue elkezdett.

A harmadik felperes, az A. asszonyként megjelölt anya, aki 15 éves autista lányát íratta be a nemi identitásfejlesztési szolgáltatásra (GIDS) mivel a környéken nem volt megfelelő speciális szakértelmű intézmény a serdülőkori mentális egészség terén.

Mélységes aggodalmaim vannak amiatt, hogy a GIDS jelenlegi klinikai megközelítése azt jelenti, hogy a lányomat egy nem megfelelően szabályozott kísérleti kezelési módszernek vetik alá, ahol az autizmusát nem veszik figyelembe, és ahol senki nem érti a kockázatokat, főleg a lányom nem. Emiatt senki nem tud biztosítani megfelelő tájékoztatást a kezelésről

- írta az anya, aki névtelen akart maradni lánya magánéletének védelme érdekében.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére