Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Europol: 2017-ben több mint a duplájára nõtt az iszlamista terrortámadások száma az EU-ban

Vincze Viktor Attila

2018.06.22. 08:53

2016-hoz képest 2017-re 45 százalékkal nõtt Európában a megvalósított terrorcselekmények és a merényletkísérletek összesített száma, 142-rõl 205-re növekedve. Tavaly 68-an haltak meg, 844-en pedig megsérültek az európai terrortámadásokban. A terrortámadások között az iszlamista terrorcselekmények száma a 2016-os 13-ról tavalyra már 33-ra nõtt, azaz több, mint a duplájára emelkedett.

Az Európai Unió határokon átnyúló rendőri szervezete, az Europol legfrissebb bejelentése szerint, az iszlamista szélsőséges, azaz dzsihadista terrorcselekmények és a merényletekre irányuló kísérletek száma tavaly jelentősen megnőtt a 2016-os tapasztalatokhoz képest. 

Az Europol "A terrorizmus helyzetéről és trendjeiről szóló éves jelentésében (TE-SAT)" azt közli, hogy 2017-ben 9 uniós országban, összesen 205 tervezett, sikertelen illetve végre is hajtott terrortámadást volt ami jelentős növekedés a 2016-os 142 eset számához képest. 

A terrortámadások között az iszlamista terrorcselekmények száma pedig több, mint a duplájára nőtt.  A 2016-os 13-hoz képest tavaly már 33-ra nőtt a dzsihadista terrortámadások száma.

A terrorizmussal összefüggő bűncselekmények miatt tavaly összesen 975 embert tartóztattak le az EU-ban,  akiknek a döntő többsége az iszlamista terrorizmust érintő ügyek miatt került elfogásra.

A jelentés szerint:

Az elmúlt években az tapasztalható, hogy nőtt a dzsihadista támadások gyakorisága, miközben viszont a terrorcselekmények előkészítésének és a végrehajtásnak a színvonala  pedig csökkent. Ennek ellenére azonban a dzsihadista támadások mégis sokkal több halált és áldozatot okoznak, mint bármilyen más jellegű terrortámadás."

Tavaly 68-an haltak meg és 844-en pedig megsérültek az európai terrortámadásokban.

2016-ban még 142 emberi életet oltottak ki a terroristák, miközben "csak" 379 áldozatnak okoztak sebesüléseket.

A 2017-ben európai terrortámadások során megölt 68 emberből 62-en iszlamista szélsőségesek támadásának estek áldozatul. 

A sokkoló jelentés rossz tendenciaként állapítja meg azt is, hogy mostanra sok iszlamista anélkül radikalizálódott a lakóhelye szerinti országban, hogy külföldre utazott volna egy terrorista csoporthoz. Megnehezíti az ilyen terrorista személyek felderítését, hogy azok egyre gyakrabban nem rendelkeznek semmilyen közvetlen kapcsolattal az Iszlám Államhoz és nem köthetőek más dzsihadista szervezetekhez sem.

Az Europol statisztikái szerint az EU-ból származó 5000 ember közül -  akik az elmúlt években Irakba és Szíriába utaztak, hogy az Iszlám Állam oldalán harcoljanak - mostanra 1500-an már hazatértek a nyugat-európai kibocsájtó országukba,  amelyek főként Belgium, Németország és az Egyesült Királyság.

Az uniós rendőrségi szervezet kiemeli a jelentésben, hogy ezek, a Szíriában kiképzett és harci tapasztalatokat szerzett  iszlám szélsőségesek különösen veszélyesek a képzettségük és a kegyetlenségük miatt. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A magyar Floyd

A magyar Floyd

Aki esetleg azt hinné, hogy még mindig le vagyunk maradva a Nyugattól, hogy még mindig hátul kullogunk a sorban, hogy még mindig irigykedve tekintünk pislogó szemmel a vágyott Nyugat felé, azt téved. Az nem követi az eseményeket!

Allah akbar! kiáltással emlékezett meg egy diák a dzsihadista által lefejezett tanárról

A tanuló „Allah akbar!”-t kiáltott a dzsihadista által lefejezett francia tanár tiszteletére tartott megemlékezésen. Az iszlamista apa az iskola felgyújtásával fenyegetőzött.

Így mentegeti Márki-Zay Péter az őszödi beszédet

Így mentegeti Márki-Zay Péter az őszödi beszédet

Márki-Zay Péter egy Facebookra feltöltött videóban vette védelmébe Gyurcsány Ferencet.

Nézőpont Intézet: 2006 Gyurcsány felelőssége

Az intézet legújabb kutatásából kiderül a társadalom túlnyomó része szerint Gyurcsány Ferenc a felelős a 2006-os eseményeknek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére