Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európa keresztény templomait, szimbólumait vandalizmus és gyújtogatások pusztítják

Vincze Viktor Attila

2019.04.16. 18:10

Németország és Franciaország templomai és közterületi keresztény szimbólumai naponta szenvednek el olyan durva, brutális fizikai támadásokat, amelyek egyértelmûen vallási indíttatásúak. Már a templomokon belül sincsenek biztonságban a keresztek, szobrok, oltárok és szenteltvíztartók.

Csak márciusban négy keresztény templom szenvedett el vandál támadást, illetve gyújtogatást Németországban – idézi a Gatestone Institute a német sajtót. A PI-News nevű német híroldal szerint ugyanis Németországban és Franciaországban jelenleg háború zajlik mindazzal szemben, ami a kereszténységet szimbolizálja. Semmi sincs biztonságban a támadásoktól, legyen az akár egy hegy tetején álló kereszt, egy szobor az út mentén, egy templom vagy akár egy temető.

Gyakorlatilag az összes ilyen támadás elkövetője ismeretlen marad a hatóságok és a média előtt. Ha nagy ritkán valamiképp az derül ki, hogy az elkövető muszlim vagy bevándorló hátterű személy volt, akkor a hatóságok kivétel nélkül mindig ugyanazt az érvelést közlik, miszerint a tettes pusztán a mentális problémái miatt követte el a bűncselekményt.

A német lap szerint szinte senki sem beszél a keresztény szimbólumokat érő támadásokról. Franciaországban és Németországban egyaránt mélyen elhallgatnak minden ilyen esetet, az elkövetők kilétével egyaránt. Ha pedig valaki szóvá teszi, hogy összefüggést lát a fizikai pusztítás és a bevándorlás között, akkor azt a személyt azonnal megbélyegzik és elhallgattatják, mondván, idegengyűlöletet szít.

A PI-News összefoglalója szerint jelenleg Franciaországban naponta átlagosan két templomot szentségtelenítenek meg valamilyen durva vandál támadással. A hivatalos statisztikai adatok alapján Franciaországban csak 2018-ban 1063 keresztény szimbólum (keresztek, ikonok, szobrok) elleni támadást regisztráltak, ami az előző évhez képest 17%-os növekedést jelentett, mivel akkor „csak” 878 ilyen vandál támadás történt. Azóta a helyzet folyamatosan romlik.

A német híroldal szerint az elkövetők köre a hatóságok tehetetlensége, valamint passzivitása ellenére is jól behatárolható, mivel a tipikusan a keresztek és oltárok összetörésére, a Bibliák elégetésére, a szenteltvíztartók kiforgatására kiterjedő vandál támadásokat – félre nem érthető módon – gyakran a templomok bejáratára feljegyzett „Allahu Akbar” feliratok kísérik. A lap ezzel összefüggésben felidézi, hogy egy 2017-es németországi hivatalos adatközlés szerint Bajorország alpesi vidékén akkoriban 200 keresztény templomot és szimbólumot ért vandál támadás rövid időn belül, amely elkövetői a rendőrség szerint mind migrációs hátterű, illetve fiatal iszlamista zavarkeltők voltak.

A német lap szerint a német és francia statisztikai adatokból az derül ki, hogy a muszlim bevándorlók számának emelkedésével arányosan nőtt a keresztény imaházak, a keresztény szimbólumok és a keresztény hívők elleni támadások száma is. A statisztikai adatok alapján két számjegyű emelkedésről beszélhetünk. A keresztény hívők elleni támadásoknak ráadásul van egy különleges jellegük is, mégpedig az, hogy a keresztény ünnepek idején, például karácsonykor a leghevesebbek a támadások.

Néhány eset a Franciaországban februárban és márciusban elkövetett keresztény szimbólumok elleni támadások közül:

A vandálok a nîmes-i Notre-Dame des Enfants templomot kirabolták, és egyúttal emberi ürülékkel rajzoltak egy keresztet a kirabolt imaház falára.

A houilles-i Szent Miklós-templomot februárban háromszor is megrongálták. A templom 19. századi Szűz Mária-szobrát helyrehozhatatlanul elpusztították, a templom függő keresztjét a padlóra dobták.

A vandálok összetörték a kereszteket és a szobrokat a lavauri székesegyházban is, ahol a keresztre feszített Krisztus-szobor karjait gúnyos módon összeszorították.

Párizsban pedig március 17-én, vasárnap gyújtogattak a vandálok a párizsi Saint-Sulpice-templomban.

A gyújtogatásnak áldozatul esett Saint-Sulpice-templom egyébként Párizs belvárosában található, nem messze a Notre-Dame épületétől.

 

 

 

A templomokkal szembeni indulatok sajnálatos módon a Notre-Dame székesegyházat pusztító tűz kapcsán is előkerültek Franciaországban. A francia sajtó ugyanis arról számolt be, hogy az Unef nevű francia diákszervezet egyik vezetője, Hafsa Askar a következő botrányos kijelentést tette közzé Twitter-oldalán: "Az emberek elsírják magukat néhány fadarab miatt. Túlságosan is szeretitek a francia identitást, pedig igazából mindenki leszarja az egészet, csak ti, fehérkék deliráltok. Allahra mondom, leszarom a párizsi Notre-Dame-ot, mert leszarom a francia történelmet".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére