Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európa keresztény templomait, szimbólumait vandalizmus és gyújtogatások pusztítják

Vincze Viktor Attila

2019.04.16. 18:10

Németország és Franciaország templomai és közterületi keresztény szimbólumai naponta szenvednek el olyan durva, brutális fizikai támadásokat, amelyek egyértelmûen vallási indíttatásúak. Már a templomokon belül sincsenek biztonságban a keresztek, szobrok, oltárok és szenteltvíztartók.

Csak márciusban négy keresztény templom szenvedett el vandál támadást, illetve gyújtogatást Németországban – idézi a Gatestone Institute a német sajtót. A PI-News nevű német híroldal szerint ugyanis Németországban és Franciaországban jelenleg háború zajlik mindazzal szemben, ami a kereszténységet szimbolizálja. Semmi sincs biztonságban a támadásoktól, legyen az akár egy hegy tetején álló kereszt, egy szobor az út mentén, egy templom vagy akár egy temető.

Gyakorlatilag az összes ilyen támadás elkövetője ismeretlen marad a hatóságok és a média előtt. Ha nagy ritkán valamiképp az derül ki, hogy az elkövető muszlim vagy bevándorló hátterű személy volt, akkor a hatóságok kivétel nélkül mindig ugyanazt az érvelést közlik, miszerint a tettes pusztán a mentális problémái miatt követte el a bűncselekményt.

A német lap szerint szinte senki sem beszél a keresztény szimbólumokat érő támadásokról. Franciaországban és Németországban egyaránt mélyen elhallgatnak minden ilyen esetet, az elkövetők kilétével egyaránt. Ha pedig valaki szóvá teszi, hogy összefüggést lát a fizikai pusztítás és a bevándorlás között, akkor azt a személyt azonnal megbélyegzik és elhallgattatják, mondván, idegengyűlöletet szít.

A PI-News összefoglalója szerint jelenleg Franciaországban naponta átlagosan két templomot szentségtelenítenek meg valamilyen durva vandál támadással. A hivatalos statisztikai adatok alapján Franciaországban csak 2018-ban 1063 keresztény szimbólum (keresztek, ikonok, szobrok) elleni támadást regisztráltak, ami az előző évhez képest 17%-os növekedést jelentett, mivel akkor „csak” 878 ilyen vandál támadás történt. Azóta a helyzet folyamatosan romlik.

A német híroldal szerint az elkövetők köre a hatóságok tehetetlensége, valamint passzivitása ellenére is jól behatárolható, mivel a tipikusan a keresztek és oltárok összetörésére, a Bibliák elégetésére, a szenteltvíztartók kiforgatására kiterjedő vandál támadásokat – félre nem érthető módon – gyakran a templomok bejáratára feljegyzett „Allahu Akbar” feliratok kísérik. A lap ezzel összefüggésben felidézi, hogy egy 2017-es németországi hivatalos adatközlés szerint Bajorország alpesi vidékén akkoriban 200 keresztény templomot és szimbólumot ért vandál támadás rövid időn belül, amely elkövetői a rendőrség szerint mind migrációs hátterű, illetve fiatal iszlamista zavarkeltők voltak.

A német lap szerint a német és francia statisztikai adatokból az derül ki, hogy a muszlim bevándorlók számának emelkedésével arányosan nőtt a keresztény imaházak, a keresztény szimbólumok és a keresztény hívők elleni támadások száma is. A statisztikai adatok alapján két számjegyű emelkedésről beszélhetünk. A keresztény hívők elleni támadásoknak ráadásul van egy különleges jellegük is, mégpedig az, hogy a keresztény ünnepek idején, például karácsonykor a leghevesebbek a támadások.

Néhány eset a Franciaországban februárban és márciusban elkövetett keresztény szimbólumok elleni támadások közül:

A vandálok a nîmes-i Notre-Dame des Enfants templomot kirabolták, és egyúttal emberi ürülékkel rajzoltak egy keresztet a kirabolt imaház falára.

A houilles-i Szent Miklós-templomot februárban háromszor is megrongálták. A templom 19. századi Szűz Mária-szobrát helyrehozhatatlanul elpusztították, a templom függő keresztjét a padlóra dobták.

A vandálok összetörték a kereszteket és a szobrokat a lavauri székesegyházban is, ahol a keresztre feszített Krisztus-szobor karjait gúnyos módon összeszorították.

Párizsban pedig március 17-én, vasárnap gyújtogattak a vandálok a párizsi Saint-Sulpice-templomban.

A gyújtogatásnak áldozatul esett Saint-Sulpice-templom egyébként Párizs belvárosában található, nem messze a Notre-Dame épületétől.

 

 

 

A templomokkal szembeni indulatok sajnálatos módon a Notre-Dame székesegyházat pusztító tűz kapcsán is előkerültek Franciaországban. A francia sajtó ugyanis arról számolt be, hogy az Unef nevű francia diákszervezet egyik vezetője, Hafsa Askar a következő botrányos kijelentést tette közzé Twitter-oldalán: "Az emberek elsírják magukat néhány fadarab miatt. Túlságosan is szeretitek a francia identitást, pedig igazából mindenki leszarja az egészet, csak ti, fehérkék deliráltok. Allahra mondom, leszarom a párizsi Notre-Dame-ot, mert leszarom a francia történelmet".

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trump az egyetemi antiszemitizmus visszafogását célzó rendeletet írt alá

Trump az egyetemi antiszemitizmus visszafogását célzó rendeletet írt alá

Donald Trump amerikai elnök az egyetemi Izrael-ellenes jelenségek és az antiszemitizmus visszafogását célzó rendeletet írt alá szerdán.

Weinstein 47 millió dolláros peren kívüli egyezséget kötött az őt vádló nőkkel

Weinstein 47 millió dolláros peren kívüli egyezséget kötött az őt vádló nőkkel

Harvey Weinstein volt hollywoodi filmproducer 47 millió dolláros peren kívüli egyezséget kötött szerdán azokkal a nőkkel, akik szexuális zaklatással vádolták őt – jelentette este több amerikai lap.

Iszlamista merényletet akadályozott meg a dán rendőrség

A dán rendőrség szerdán húsz embert vett őrizetbe egy készülő iszlamista merénylet megakadályozása céljából országszerte végrehajtott razziákban.

Újabb támadást intézhet a kárpátaljai magyarság ellen az ukrán törvényhozás

Újabb támadást intézhet a kárpátaljai magyarság ellen az ukrán törvényhozás

Ha az ukrán parlament jelen formájában fogadja el a közigazgatási törvény módosítását, az egy újabb támadás lehet a kárpátaljai magyar közösség ellen – mutatott rá Zsigmond Barna Pál (Fidesz) a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) regionális önkormányzati munkacsoportjának társelnöke a testület ülése után szerdán újságíróknak.

Salvini: a jobboldal megmenteni akarja Olaszországot Európában és nem kivezetni onnan

Salvini: a jobboldal megmenteni akarja Olaszországot Európában és nem kivezetni onnan

A „nehéz felfogásúak” Európa igazi ellenségei, akik „mindent elfogadnak, amit Brüsszel diktál” – jelentette ki Matteo Salvini, az ellenzéki Liga és az olasz jobboldali koalíció vezetője szerda esti parlamenti felszólalásában. A képviselőház után a szenátus is megszavazta Róma tervezett csatlakozását az Európai Stabilitási Mechanizmus (EMS) reformjához.

Át kell értelmeznünk a földi élet fejlődését

Át kell értelmeznünk a földi élet fejlődését

Magyar és brit kutatók munkája nyomán alapjaiban kell átértelmezni a földi élet fejlődését: az ELTE TTK-n dolgozó Szöllősi Gergely vezetésével végzett kutatás bebizonyította, hogy a komplex életformák alapját adó sejtmagvas sejtek egy ma is ismert élőlénycsoport őseiből fejlődtek ki. Az eredmény hatással lehet arra is, hogy milyen reményekkel vághatnak a kutatók bele a más naprendszerek bolygóin kialakult összetett élet keresésébe – közölte az MTA.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére