Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Észtországban sincs elsöprő sikere az Európai Egyesült Államok tervének

Forisek Ádám

2019.05.21. 10:30

„Semmi értelmét nem látja” a szorosabb uniós együttműködésnek az Észt Konzervatív Néppárt (EKRE) vezetője.

Mint ismert, Észtországban az EKRE a kormánykoalíció részévé vált a márciusi választásokat követően, ahol egyébként megduplázták szavazóbázisukat. A kormányban pénzügyminiszterként szolgáló Martin Helme Brüsszellel kapcsolatos véleményének adott hangot a napokban, mint mondta,

Nem látom értelmét egy »szorosabb uniós együttműködésnek«. Nem az integráció elmélyítésére kell összpontosítanunk, hanem arra, hogy betartsuk az ígéreteinket.

Az EKRE felemelkedése az észt kormányban mindenképp szöget üt az Európai Egyesült Államok vágyának koporsójába. Korábbi megszólalásaiban Helme egyértelműen bevándorlásellenes álláspontra helyezkedett.

Én nem vagyok rasszista. Azokat az embereket, akik nem hajlandóak részt venni a bevándorláson keresztül történő kollektív nemzeti öngyilkosságban, rasszistának bélyegzik. Holott az igazi rasszizmus az, hogy az őshonos lakosságot Európában ma le akarják cserélni.

Leszögezte: „mi itt, Észtországban nem akarunk idegeneket.”

Az észtek álláspontja persze teljesen érthető, hiszen a kommunista diktatúra a balti államokat sem kímélte: a szovjet vezetés ugyanis rengeteg oroszt telepített be Észtországba, Lettországba és Litvániába, hogy ezen államok nemzeti identitását meggyengítse. Nem csoda hát, ha Brüsszel erre irányuló kísérletéből most nem kérnek az észtek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére