Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Észtország feloldotta a Balti-tengerre vonatkozó korlátozásokat

888.hu/MTI

2020.05.08. 15:38

Az észt kormány pénteken feloldotta a Balti-tenger szigeteire vonatkozó korlátozásait.

A tallinni kormány azt követően döntött így, hogy a koronavírus-járvány által leginkább érintett szigeten, Saaremaán az enyhítések bevezetését követően sem romlott a helyzet – indokolta az intézkedést Jüri Ratas kormányfő. Azonban a távolságtartásra vonatkozó szabályok és a higiéniai előírások továbbra is érvényben vannak – tette hozzá.

„Saaremaa és az ott élők felkeresése rendkívül fontos számomra” – mondta. „Ez egy olyan terület, amelynek lakói a járvány kitörését és következményeit a leginkább a bőrükön érezték” – tette hozzá az észt kormányfő.

Észtországban 1725 fertőzöttje és 56 halálos áldozata van a koronavírusnak a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint.

A 30 ezer lakosú Saaremaa a vírus észtországi gócpontja, amelyet a helyiek csak „koronaszigetnek” hívnak. Itt tízezer lakosra 164,9 fertőzött jut, ami jóval magasabb arány, mint bárhol másutt a balti országban. A halálesetek mintegy felét is itt jegyezték fel.

Saaremaán márciusban egy olasz röplabdacsapat látogatását követően regisztrálták az első megbetegedéseket. Ezután a kormány lezárta a szárazföld és a kedvelt nyaralóhely közötti közlekedést, teljes karantén alá vonva a szigetet. A helyi kórház korlátozott kapacitásai miatt az észt hadsereg egy mobil járványkórházat állított fel Saaremaán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére