Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Észak-Korea köszöni, de jól elvan a maláriával

Bokor Gábor

2017.06.05. 13:28

Az észak-koreai hatóságok megtagadták, hogy beengedjék az országba a Dél-Koreából küldött segélyszállítmányokat.
PHENJAN, 13:28

Az észak-koreai hatóságok megtagadták, hogy beengedjék az országba a Dél-Koreából küldött segélyszállítmányokat. 

Az egyik dél-koreai szervezet tájékoztatása szerint Észak-Korea hétfőn nem engedte be az általuk küldött segélyszállítmányt, melyben a malária elleni szükséges oltóanyagok és különböző gyógyszerek voltak. 

A kommunista diktatúra azzal indokolta döntését, hogy déli szomszédja támogatta az ENSZ-ben a Phenjan elleni legújabb szankció bevezetését.

Az elutasítás mögött az is állhat, hogy az új dél-koreai elnök, Mun Dzsein igyekezne békülni a kommunista ország vezetésével, ám azok ebben nem partnerek. Dzsein megválasztása után kijelentette, hogy az sem kizárt, hogy egyszer Phenjanba látogat tárgyalni. 

A viszony azonban sokat romlott az elmúlt napokban, miután Észak-Korea ismét rakétakísérletet hajtott végre, az évben már sokadszorra. Az ENSZ ezután döntött úgy, hogy újabb szankciókat kell bevezetni a Kim Dzsongun vezette ország ellen, amit Dzsein is támogatott. 

Hong Sang-Young az egyik civil mozgalom vezetője elmondta, hogy már korábban felvették a kapcsolatot a phenjani vezetéssel, hogy átadjanak a határon malária-ellenes gyógyszereket, rovarölő permetezőket, szúnyogriasztókat és a betegség felismeréséhez nélkülözhetetlen eszközöket. Bár az észak-koreai vezetés eleinte hajlandó lett volna elfogadni az adományokat, azonban hétfőn közölték, hogy az ENSZ-szankciók támogatás miatt nem veszik át az árut a határon. 

Phenjan szűk négy hét alatt három ballisztikus rakétát lőtt ki. Egyes feltételezések szerint a kommunista diktatúra atomtöltetű rakétákkal is kísérletezik, amelyek akár az Egyesült Államok területét is elérhetik. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére