Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Engedélyezné minden hatékony vakcina használatát a római járványkórház igazgatója

888 - MTI

2021.02.09. 17:15

A koronavírus ellen rendelkezésre álló összes hatékony vakcina, közöttük a „kutatási eredmények szerint kiváló” Szputnyik V szabad használatát szorgalmazta Francesco Vaia olasz orvosprofesszor, a Spallanzani római járványkórház egészségügyi igazgatója, aki a nyolcvan év felettiek oltásának elindításával egy időben nyilatkozott az MTI-nek.

 

Francesco Vaia kedden kijelentette, hogy az egészség közös jó, így az egészséget biztosító oltóanyagnak is közös tulajdonnak kell lennie.

Amikor vakcinákról van szó, meg kell szabadulnunk a politikai előítéletektől és az ipari érdekektől. Ha egy oltóanyag működik, engedélyeztetnünk és használnunk kell”

– hangoztatta. A fertőző betegségekre szakosodott Spallanzani kórház vezetője úgy vélte, a Szputnyik V eddig megjelent dokumentációja azt mutatja, hogy az orosz vakcina „kiváló”.

Vaia professzor hangsúlyozta, hogy nem elég egy vagy két oltóanyag, „hatalmas mennyiségű dózisra van szükségünk, ezért minden rendelkezésre álló, hatékony vakcinára szükségünk van”.

Francesco Vaia hibának nevezte, hogy az Európai Unió központosította a vakcinarendelést és -elosztást. „Olaszország elsőként lépte át január első felében az egymilliós vakcinázási számot, azóta viszont késnek a szállítmányok” – emlékeztetett. Úgy látta, az országoknak „szót kell emelni a késés ellen” annak érdekében, hogy a vakcinaszállítmányok rendszeresen érkezzenek, és az országok tartalékolni is tudjanak. Kijelentette, a közegészségügyi vészhelyzetben „erkölcsi nyomást kell gyakorolni” a gyógyszercégekre: osszák meg szabadalmaikat, így az országok is gyárthatják a vakcinákat. Követendő példaként Albert Sabint említette, aki közkinccsé tette az általa kifejlesztett oltóanyagot.

Több tízezer embert oltottak már be a római Gianicolo dombon emelkedő kórházkomplexumban. A Spallanzaniba érkezett meg az első olaszországi vakcinaszállítmány december 27-én, ennek a kórháznak az orvosait és ápolóit oltották be elsőként. A maximum eddig ezer adag oltás beadása volt egyetlen nap alatt. Az adatok szerint súlyos reakció ez idáig senkinél nem jelentkezett, néhányan belázasodtak, de csak pár napra.

A Pfizer/BioNTech és a Moderna vakcináját használják, mivel kizárólag egészségügyi dolgozókat oltanak, valamint hétfőtől már nyolcvan év felettieket is. Az idősek az interneten keresztül, zöldszámon vagy a háziorvosok segítségével regisztrálhatnak.

A Pfizer/BioNTech vakcinájának második dózisát az első után három héttel, a Modernáét négy héttel később adják be.

A Róma körüli Lazio tartomány indította el elsőként a nyolcvan év felettiek oltását. A régióban több mint 400 ezer a számuk, hétfőn több mint 3600 idős embert vakcináztak, közülük több mint kétezret a fővárosban.

A vakcinázás az egyetlen gyógymód, és minél jobban fel kell gyorsítani az oltást”

– hangoztatta Francesco Vaia. Megjegyezte, nem aggódik különösebben a már Olaszországban is megjelent brit, brazíliai és dél-afrikai vírusvariáns miatt. „A vírus a saját dolgát végzi, vagyis átalakul, ahogyan korábban is tette, hiszen tavaly nyáron a spanyol mutáció volt jelen nálunk” – mondta. Hozzátette, ő nem szokott első és második hullámról beszélni, mivel több mint egy éve ugyanarról a járványról van szó, az új koronavírus „soha nem ment el”.

Felidézte, hogy a Spallanzani kórházba tavaly január 29-én érkezett meg taxival egy római szállodából az a kínai turista házaspár, akik az első nem olasz fertőzöttek voltak.

Nem várták meg a mentőt sem, maguktól jöttek, amikor felismerték magukon a tüneteket. Rajtuk azonosítottuk elsőként a vírust. Két hónapig kezeltük őket, távozásukkor negyvenezer eurót adományoztak a kórházunknak”

– emlékezett Francesco Vaia kórházigazgató.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsányék fake news-gyára már közvélemény-kutatásokat is végez

Gyurcsányék fake news-gyára már közvélemény-kutatásokat is végez

Érdekes videó bukkant fel a minap a Facebookon, amely tanúsága szerint a Demokratikus Koalícióhoz (DK) köthető ezalenyeg.hu pártpreferenciára is kitérő közvélemény-kutatásnak álcázott kormányellenes uszítást folytat. Tudjuk, bevett szokás, hogy egyes sajtótermékek megbíznak szakértő intézeteket egy-egy kutatás elvégzéséhez, azonban itt egyértelműen egy propagandaportál végzi el ezt a munkát. Éppen ezért a 888.hu kérdésekkel fordult az érintettekhez, illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot is megkérdeztük, hogy megtudjuk milyen szabályoknak kell megfelelni ilyen esetekben.

Fülöp herceg koporsóját az általa tervezett terepjárón fogják szállítani

Fülöp herceg koporsóját az általa tervezett terepjárón fogják szállítani

Végső búcsút vesznek ma délután Fülöp edinburghi hercegtől, II. Erzsébet brit királynő múlt pénteken elhunyt férjétől. A herceg óriási autórajongó volt, több jármű tervezésében részt vett, és már évekkel ezelőtt eldöntötte, hogy a temetésén pontosan milyen autóval szállítsák a koporsóját.

Nagy Tímea a 888.hu-nak: Ha csak egy embert tudtam rábírni az oltásra, már megérte

Nagy Tímea a 888.hu-nak: Ha csak egy embert tudtam rábírni az oltásra, már megérte

Megtisztelőnek tartja Nagy Tímea, hogy több sportnagysággal egyetemben az oltási kampány egyik arca lett. A kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző szerint a jelenlegi, nem éppen rózsás helyzetből a vakcina jelenti az egyetlen kiutat

Kocsis Mátét is beoltották

„Ne higgyenek azoknak a baloldali politikusoknak, akik bizonytalanságot keltenek, mindegyik vakcina jó! A keletiek is.”

Jakab „Cringe Jackson” Péter lassan Gyurcsányabb lesz Gyurcsánynál

Jakab „Cringe Jackson” Péter lassan Gyurcsányabb lesz Gyurcsánynál

Gyurcsány is gagyi volt anno, de ez minden határon túlmegy.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére