Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Emir Kusturica: a migránsválságot valaki eltervezte

Bokor Gábor

2017.09.04. 14:28

A világhírû filmrendezõ egy hosszú lapinterjúban többek között az Európát érintõ migrációs válságról fejtette ki véleményét, amellyel kapcsolatban elmondta, hogy szerinte a migránsok tömeges érkezése mögött az amerikai tõzsdespekuláns, Soros György áll.

A világhírű filmrendező egy hosszú lapinterjúban többek között az Európát érintő migrációs válságról fejtette ki véleményét, amellyel kapcsolatban elmondta, hogy szerinte a migránsok tömeges érkezése mögött az amerikai tőzsdespekuláns, Soros György áll.

Emir Kusturica, a világ egyik legismertebb filmrendezője hosszú interjújában a tőle megszokott őszinteséggel válaszolt az Origo által idézett kérdésekre.

A filmrendező, miután több díjat is bezsebelt, és az egész világon egy húzónév lett a szakmában, politizálásba kezdett, ami Nyugat-Európában sokaknak nem tetszett, hiszen a politikai korrektség helyett az őszinteséget preferálta.

Egy brüsszeli látogatásával kapcsolatban Kusturica kifejtette, hogyha valaki 15 évvel korábban megkérdezte volna tőle, hogy fél-e a belga fővárosba látogatni, nyilván azt mondta volna, hogy nem, azonban mára, a sorozatos terrortámadások miatt már megváltozott a helyzet.

A migrációt érintő kérdésre a rendező leszögezte, biztos abban, hogy a kialakult helyzetet és a migránsválságot valaki eltervezte.

Soros György, a nyílt társadalom legnagyobb támogatója és kiötlője tett olyan kijelentéseket, amik erre utalhatnak"

– fogalmazott Kusturica, majd felidézte, hogy Soros korábban azt mondta, hogy egy identitás nélküli Európát szeretne létrehozni, ezért akar minél több embert a Közel-Keletről Európába ömleszteni.

A szerb forradalom az ő intézményei által jött létre. Ha elmegy bárhova a világban, például Grúziába, akkor megláthatja, hogy ott is komoly szerepe volt az eseményekben. Ezeket saját maga az Egyesült Államokban rendezett fórumokon mondta el"

– fejtette ki a rendező, aki leszögezte, hogy ez nem összeesküvés, hanem valami, ami teljesen látható.

Emir Kusturica elmondta, hogy demokráciaexport egy halva született gondolat, és aki ráerőlteti a demokráciát Líbiára, az bűnöző, mivel hogyan is lehetne ráerőltetni egy olyan országra a demokráciát, ahol addig egy ember irányított mindent.

Emir Kusturica legújabb filmje, a Tejben, vajban, szerelemben című alkotás akkora siker, hogy folyamatosan műsoron tartják a legnagyobb európai mozik. Az egyik főszereplő Monica Bellucci, míg a másik a rendező maga.

A Szarajevóban született rendező a nyolcvanas évek elején tűnt fel tehetségével, még alig volt harmincéves, amikor díjat nyert első mozifilmjével a velencei fesztiválon. Második filmjével már megnyerte az Arany Pálmát Cannes-ban. Harmadik filmje, a Cigányok ideje rendezői díjat nyert cannes-i filmfesztiválon, majd rendezett egy filmet Hollywoodban Johnny Depp-pel és az akkor a pályája csúcsán levő, Oscar-díjas Faye Dunawayjel, aztán jött az Underground és egy újabb Arany Pálma.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére