Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Emberölés miatt indult eljárás a lyoni késelő migráns ellen

Pörge Béla

2019.09.03. 07:08

A helyi ügyészség hétfő este emberölés és emberölési kísérlet miatt indított a gyanúsított ellen eljárást.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Lyonban egy migráns véletlenszerűen támadt az emberekre egy metróállomáson egy késsel. A támadásban egy ember meghalt, többen megsérültek.

Késes támadás történt egy lyoni metróállomáson

Az első hírek szerint egy fiatal férfi meghalt, legkevesebb kilenc ember megsebesült, többen súlyosan. A két támadó egyikét továbbra is keresik az A metróvonal külvárosi, Laurent Bonnevay nevű végállomásának környékén. #BREAKING Update : One the suspects being held by a passer-by at the elevator after a stabbing attack at Laurent Bonnevay metro station in which [...]

A 2020. január 31-ig érvényes, de meghosszabbítható ideiglenes franciaországi tartózkodási engedéllyel rendelkező afgán jelentős mennyiségű kannabiszt fogyasztott a támadás előtt, amely során agyonszúrt egy 19 éves férfit és további nyolc embert megsebesített a Lyon melletti Villeurbanne buszpályaudvarán – idézi fel a történteket az MTI.

A vizsgálat a továbbiakban az indítékait illetően továbbra is zavaros elkövető nehezen meghatározható profiljára koncentrál. A büntetlen előéletű afgán az elmúlt évtizedben Európa különböző országaiban bolyongott, mielőtt tavaly ideiglenes menekültstátuszt kapott Franciaországban, ahol 2009-ben járt először, majd 2014-ben feltűnt Olaszországban, ahonnan 2015-ben Németországba, majd egy évvel később Norvégiába ment.

A feltételezett elkövető az OFII adatai szerint 2016-ban egyedül tért vissza Franciaországba, és 2018 májusában kapta meg az úgynevezett kiegészítő védelmi jogállást. Ebben a dokumentumban az szerepel, hogy 1986-ban született.

A gyanúsított 2018 óta ugyanazon a menedékkérőknek fenntartott szálláson élt, amelyet egyébként a tartózkodási engedély megszerzése után el kellett volna hagynia. A France2 közszolgálati tévének a szálláson lakók elmondták: erőszakos és problémás embernek ismerték a férfit, aki rendszeres kábítószer-fogyasztóként gyakran „rendezett jelenteket”, de elsősorban önmagára tartották veszélyesnek.

Nicolas Jacquet lyoni főügyész vasárnap azt közölte, hogy a terrortámadás feltételezését kizárják a hatóságok a támadó személyisége miatt, valamint olyan elemek hiányában, amelyek alapján terrortámadásra lehetne következtetni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére