Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Először vezet be korlátozásokat Svédország

888 - Magyar Nemzet

2020.11.12. 12:33

Olyan helyzet előtt állunk, amely nagyon sötét jövőképet vetít elénk – jelentette ki Stefan Löfven miniszterelnök mai stockholmi sajtótájékoztatóján.

November 20-tól az egész országban tilos lesz az alkohol értékesítése este 22 óra után, és fél órával később már be is kell zárniuk az italértékesítési jogosultággal rendelkező vendéglátóknak – írja a Magyar Nemzet a vg.hu cikkére hivatkozva.

Mint írják: a miniszterelnök meglátása szerint az ország azt kockáztatja, hogy a járvány szempontjából ismét a tavaszi helyzetbe kerülhet. Közben az ország 21 régiójából 13-ban a közvetlen emberi érintkezést kerülő ajánlásokat tette közzé.

Löfven tájékoztatása szerint

kész szigorúbb intézkedéseket is megfontolni a nyilvános összejövetelek korlátozására, ha a bejelentett lépések nem gátolják eléggé a fertőzés terjedését.

Svédországot sokan említették jó példaként a nyájimmunitás-kísérlete miatt. Az országban azonban magasabb volt a halálozási ráta, mint a szomszédos államokban.

A Financial Times is foglalkozik a témával, rávilágítva, hogy az ország állami epidemiológusa tavasszal még ezt a mottót használta: „Csak ősszel ítélkezz Svédország felett.” E mellett Anders Tegnell májusban és a nyáron is kitartott, miközben azt állította, hogy Svédország a Covid-19-ből eredő magas halálozási arányát a második hullámban „magas immunitás követi, és az esetek száma valószínűleg elég alacsony lesz”.

Itt az ősz, és Svédországban a Covid-19 miatt kórházi ápolásra szorulók száma gyorsabban emelkedik, mint Európa bármely más országában

– mutat rá cikkében a Financial Times.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére