Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Amerika, London, Párizs
 
 
 
 

Elnökként Trump leszámolna a bevándorlással

888.hu

2016.11.07. 15:58

2017. január 20-án Donald J. Trump a Capitolium lépcsõjén letehetné az elnöki esküt. Öt hónappal 71. születésnapja elõtt õ lenne a legidõsebb amerikai elnök a hivatalba lépésének idõpontjában, hét hónappal idõsebb, mint amennyi Ronald Reagan volt.
WASHINGTON, 15:58

2017. január 20-án Donald J. Trump a Capitolium lépcsőjén letehetné az elnöki esküt. Öt hónappal 71. születésnapja előtt ő lenne a legidősebb amerikai elnök a hivatalba lépésének időpontjában, hét hónappal idősebb, mint amennyi Ronald Reagan volt.

Amennyiben november 8-án a New York-i milliárdost megválasztanák elnöknek, külpolitikailag – írja a dpa hírügynökség – Trump "Amerika az elsődleges" mottóhoz igazodna. Alapvetően meg akarja változtatni a szuperhatalom geopolitikai pozicionálását. Már 2015 áprilisában kijelentette:

Szeretnék mindent visszavenni a világtól, amit mi adtunk neki."

A NATO küldetését és a szövetség, illetve a szövetségesek védelmét Trump újradefiniálná. Az olyan országokkal, mint Németország, Dél-Korea vagy Japán, megfizettetné az amerikai "védőernyőt".

A republikánus elnökjelölt vérmérséklete és ingerlékenysége azt vetíti előre, hogy alaposan megváltozna a hangnem az Egyesült Államok és a világ többi része között.

Trump kampányán vörös fonalként húzódott végig az illegális bevándorlás, általában a bevándorlással szembeni keményebb fellépés kérdése. Legalább százszor jelentette be a mexikói határon felhúzandó kerítés, fal tervét. A falnak a határ teljes hosszában, háromezer kilométer hosszan kellene húzódnia, magassága tíz és tizenöt méter között ingadozna, acélból és "gyönyörű" betonból készülne. Független elemzők a költségeket 25 milliárd dollárra, az építési időt pedig négy évre becsülik. Amerikai médiumok szerint ezek az adatok inkább azt valószínűsítik, hogy a végén a jelenlegi kerítés jelképes kibővítésére esne Trump választása.

Mi történne az illegális migránsok kitoloncolásával kapcsolatos Trump-tervekkel? Ehhez kiterjedt razziák lennének szükségesek, éttermekben és farmokon, gyárakban és építkezéseken, a rendőrségi állomány, az adminisztratív szervek létszámának felduzzasztása, stb. Az American Action Forum nevű washingtoni konzervatív agytröszt az akció költségének végösszegét 600 milliárd dollárra becsüli, s már csak ezért sem valószínű nagyon az elképzelés megvalósítása.

Trump elnökként újratárgyaltatná az Iránnal kötött atommegállapodást, hangzott az ígéret. Ugyancsak elrendelhetné a muzulmánok beutazásának tilalmat. A lépést ugyan az amerikai alkotmányra hivatkozva jogilag – és a siker reményében – meg lehetne támadni, de Trump már ezelőtt kész tényeket teremtene.

Trumpnak, ha elnök lenne, a kongresszusban szüksége lenne néhány változtatásra, ugyanis ő maga egyedül kevés ahhoz, hogy belenyúljon az egészségügyi ellátás témájába vagy az adótörvénykezésbe.

Az egyik legsúlyosabb következményekkel járó lépés lenne Trump részéről a legfelsőbb bíróság összetételének megváltoztatása. Haláleset miatt egy hely üres, s az életkor miatt más változások is küszöbön állnak. A bíróságnak, sok más országgal ellentétben, meghatározó szerepe van az Egyesült Államokban, s a téma is – Európában kevéssé érzékelhető módon – keményen jelen volt a kampányban. Trump mindent elkövetett a jobboldali kétkedők meggyőzésére: elnökként kizárólag ultrakonzervatív felfogású bírákat nevezne ki.

Az Egyesült Államok számára Trump nemrég egy "szerződést" ismertetett, amely úgymond ő és az amerikai választó között köttetne. Alapjában véve ez egy hatpontos populista terv, kezdve a kongresszusi képviselők mandátumidejének lerövidítésével, a politikai lobbisták számára kidolgozandó új szabályozásokkal bezárva.

A The New Yorker című lap Trumppal és esetleges elnökségével kapcsolatban a következő megállapításra jutott:

Mágikus hitre lenne szükség abban bízni, hogy (Trump) elnöksége valamiképp más lenne, mint amit a kampány sugall."

A The Washington Post Trump életrajzíróit kérdezte, akik egybehangzóan állították: Trump elnökként ugyanazt cselekedné, mint amit Trump jelöltként megígért, csak ez az egyetlen Trump van, egy "javított, bővített kiadású" Trump nem lesz.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

Amerika, London, Párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kovács Zoltán odapörkölt a bevándorláspárti Washington Post újságírójának

Kovács Zoltán odapörkölt a bevándorláspárti Washington Post újságírójának

Kinyílott a pitypang

A hírhedten bevándorláspárti Washington Post állandó szerzője, Richard Cohen Magyarországot szapulta, amit a kormány nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára nem hagyhatott szó nélkül.

Újabb dokumentum bizonyítja: Brüsszel még több migránst hozna Európába

Újabb dokumentum bizonyítja: Brüsszel még több migránst hozna Európába

Amerika, London, Párizs

Brüsszel 170 oldalas tanulmányban próbálja bizonygatni, hogy a tömeges bevándorlás nélkül hanyatlásnak indulna a kontinens. A dokumentumot valamennyi képviselőhöz eljuttatták – írja a V4NA hírügynökség.

Több magyar jön haza, mint amennyi elmegy

Több magyar jön haza, mint amennyi elmegy

Kétharmad

Nagy pofon ez a balliberális pártoknak, akik hisztériakeltés céljából folyamatosan azt hangoztatják, hogy minden magyar külföldre menekül. Ez az ő kormányzásuk alatt így történt, de úgy néz ki, a családbarát Orbán-kormánynak lassan, de sikerült visszafordítania a tendenciát. Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek.

Észtországban sincs elsöprő sikere az Európai Egyesült Államok tervének

„Semmi értelmét nem látja” a szorosabb uniós együttműködésnek az Észt Konzervatív Néppárt (EKRE) vezetője.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a mai nap.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére