Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ellepték a migránsok a kis olasz szigetet

888.hu

2022.02.16. 22:00

Matteo Salvini, az olasz Lega párt vezetője kedden azt mondta, hogy Lampedusa szigetét újabb „összeomlás” fenyegeti, mivel továbbra is több száz illegális migráns érkezik a partjaira.

 

Salvini arra a hírre reagált, hogy kevesebb mint 24 óra leforgása alatt közel 500 afrikai migráns szállt partra a szigeten – Olaszország legdélebbi pontján –, ahol jelenleg az Olaszországba érkező migránsok mintegy 80 százaléka tartózkodik, ami miatt a sziget polgármestere, Totò Martello azon kesergett, hogy Lampedusa a migránsokat Olaszországba szállító civil szervezetek „csomópontjává” vált.

Lampedusára már januárban is szokatlanul sok migráns érkezett, ami általában a mérsékelt időjárás miatt „lassú” hónap.

 

Január végén Martello megjegyezte, hogy a sziget migránsokat fogadó központja, a „hotspot” zsúfolásig megtelt, 740 vendéggel egy 250 fő befogadására tervezett helyen.

 

„Ez a sziget minden bajba jutott embert befogad, de nem igazságos a lampedusziakkal szemben, hogy a civil szervezetek által megmentett migránsokat is itt szállítják partra” – jelentette ki. „Ez Lampedusa visszafordíthatatlan büntetését jelenti, egy olyan szigetét, amely az olaszországi partraszállások 80 százalékát fogadta.” Martello Luciana Lamorgese belügyminisztert hibáztatja, amiért nem tett többet saját emberei védelmében, és igazságtalanul Lampedusára hárítja a fő terhet – írta meg a Breitbart.

Migrants from Tunisia and Lybia arrive onboard of an Italian Guardia Costiera (Coast Guard) boat in the Italian Pelagie Island of Lampedusa on August 1, 2020. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)

 

Lampedusa, Sicily. November 26, 2020.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére