Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elképesztõen szoros eredménye lehet a hesseni választásnak

Horváth József György

2018.10.28. 11:31

Tizedeken dõlhet el, milyen koalíció alakul Hessenben.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint tizedeken dőlhet el, hogy milyen koalíció alakul a németországi Hessenben, ahol vasárnap tartanak tartományi törvényhozási (Landtag-) választást.

Nógrádi György az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában elmondta, Hessen egy relatíve kicsi, de rendkívül gazdag tartomány, ahol sok minden található: kiváló egyetemek és a frankfurti tőzsde is.

A felmérések szerint az várható, hogy mindkét nagy párt 10 százalékot "esik" a választáson: a Kereszténydemokrata Unió (CDU) nyerhet, de 28 százalékra mérséklődhet a támogatottsága, míg Német Szociáldemokrata Párt (SPD) 20 százalékra eshet. Mindeközben a zöldek is feljöttek 20 százalék körülire; az utóbbi időben minden tartományban fantasztikus győzelmet arattak – fogalmazott. Mindemellett a kis pártok is erősödtek, a kommunista utódpárt és a liberálisok is – tette hozzá. Mindezek nyomán a szakértő szerint szinte bármilyen koalíció lehetséges.

Nógrádi György azt is elmondta, a hesseni választási eredménynek a berlini politikára is nagy hatása lehet. Ugyanis – mint elmondta – a napokban a CDU főtitkára úgy nyilatkozott: egy hesseni "nagy vereség" után szóba jöhet, hogy felmondják a nagykoalíciót. Így vagy be kell vonni valakit az SPD helyett, vagy ki kell írni a választásokat. Ennek következményei pedig beláthatatlanok – értékelt a szakértő az M1-en.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére