Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elítéltek egy francia szélsõbaloldali képviselõt, aki a hõs csendõr halálának örült

Pörge Béla

2018.03.27. 20:58

Egy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte egy bíróság kedden a francia radikális baloldali Lázadó Franciaország azon volt képviselõjelöltjét, akit terrorizmus dicsõítése miatt állítottak elõ a múlt heti dzsihadista támadássorozatot követõen.
PÁRIZS, 20:58

Egy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte egy bíróság kedden a francia radikális baloldali Lázadó Franciaország azon volt képviselőjelöltjét, akit terrorizmus dicsőítése miatt állítottak elő a múlt heti dzsihadista támadássorozatot követően.

A 61 éves Stéphane Poussier-t vasárnap délelőtt az otthonában tartóztatták le azért, mert szombaton a Twitteren örömét fejezte ki amiatt, hogy a pénteki, négy áldozatot követelő dél-franciaországi dzsihadista támadásban meghalt egy csendőr.

Arnaud Beltrame, a csendőrség 45 éves alezredese vezette a dél-franciaoszági Trébes egyik szupermarketjében túszokat ejtő terrorista elleni akciót és önként vállalta, hogy a támadóval marad az utolsó túsz elengedéséig. Kétórás tárgyalás után a terrorista leszúrta a csendőrt, a kommandósok ezt követően behatoltak az épületbe és megölték.

A volt képviselőjelölt az ítélethirdetést követően azt mondta, hogy nem fellebbez az ítélet ellen, azt teljes mértékben elfogadja. A bíróságon és a sajtó előtt is többször elnézést kért a csendőr hozzátartozóitól és kollégáitól a saját maga által kegyetlennek nevezett üzeneteiért — írja az MTI.

A júniusi nemzetgyűlési választásokon alulmaradt radikális baloldali képviselőjelölt szombaton azt írta a Twitteren:

Minden egyes alkalommal, amikor egy csendőr elesik, a barátomra Rémi Fraisse-re gondolok."

Rémi Fraisse egy zöldpárti aktivista volt, akit 2014-ben, egy rendőri akcióban a közelében felrobbant gránát ölt meg.

A bejegyzést Jean-Luc Mélenchon, a Lázadó Franciaország vezetője is elítélte és Stéphane Poussier-t szombaton kizárták a pártból.

A megölt csendőrtisztet nemzeti megemlékezésen búcsúztatják szerdán a párizsi Invalidusokban Emmanuel Macron államfő részvételével.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére