Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Életfogytiglant kapott a hamburgi késes migráns

Tóth Dalma

2018.03.01. 11:58

A palesztin férfi egy szupermarketben támadt rá a vásárlókra.
HAMBURG, 11:58

A palesztin férfi egy szupermarketben támadt rá a bevásárlókra.

Tavaly júliusban Ahmad A. Hamburg Barmbek nevű városrészében bement egy szupermarketbe és azt kiabálta "Allahu Akbar!", majd leszúrd egy embert, aki belehalt a sérüléseibe. A késelés után elhagyta az üzletet, és menekülés közben megsebesített hat embert. A támadót járókelők fogták le. Végül a helyszínre érkező civil ruhás rendőrök vették őrizetbe.

A férfi a saját bevallása szerint a dzsihád nevében követte el a tettét. A bíróság életfogytiglanra ítélte.

A bűncselekmény súlya miatt nem valószínű, hogy Ahmadot előbb kiengednék a börtönből.

A 27 éves férfi illegális bevándorlóként érkezett Németországba, egy hamburgi menekültszálláson helyezték el. Ahmad kapcsolatban állt a radikális iszlamizmus Németországban leginkább elterjedt irányzatával, a szalafizmus követőinek körével. Emiatt a palesztin férfi a merénylet előtti hónapokban a tartományi alkotmányvédelmi hatóság látókörébe került, a hatóság lelki labilitást állapított meg nála, de nem sorolta az akut veszélyt jelentő emberek közé.

Menedékkérelmét már 2016-ban elutasították, ezért vissza kellett volna toloncolni korábbi lakóhelyére, Norvégiába. Ahmad még hajlandó is lett volna arra, hogy visszatérjen oda, azonban a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalnak (BAMF) nem sikerült időben beszerezni a kitoloncoláshoz szükséges dokumentumokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére