Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Életük végéig börtönben tartaná a terroristákat a volt titkosszolgálati vezető

888.hu

2020.02.28. 21:37

Jonathan Evans súlyosabb büntetéseket követel.

Mint ismeretes, Nagy-Britanniában törvény módosítottak, hogy ne szabadulhassanak idő előtt a terrorcselekmények miatt elítélt személyek. A jogszabályi szigorítás visszamenőleges hatállyal az összes többi olyan elítéltre is vonatkozik, akik már jogerős bírósági ítélet alapján elkezdték terrorizmushoz kötődő bűncselekmények miatt kirótt büntetésük letöltését. Becslések szerint a módosított törvény körülbelül ötven elítéltet érint közvetlenül.

Az új szabályozásról Jonathan Evans beszélt az Anglia Ruskin Egyetemen, aki a brit titkosszolgálat vezetője volt 2013-ig. Elmondása szerint egyet ért az új törvényekkel, azonban felhívta a figyelmet arra, hogy szigorítani kellene.

„Nem jelentene problémát, ha az életfogytig tartó szabadságvesztést gyakrabban alkalmaznák súlyos terrorcselekmények elkövetőinél. Jelenleg ezt a büntetést leginkább sorozat- vagy gyerekgyilkosok esetében alkalmazzák” – fogalmazott Evans.

Az új szabályozást azért vezette be a konzervatív brit kormány, mert az utóbbi időben két terroristáról is kiderült, hogy korábban már ült terrorgyanúval, ám jó magaviselet miatt próbaidővel szabadultak.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére