Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre szkeptikusabbak a dánok a muszlimokkal kapcsolatban

Sümeghi Lóránt

2019.05.16. 17:00

A kifejezetten bevándorláspárti skandináv országok közül úgy tűnik, hogy egyedül Dániában kezdenek ébredezni a tősgyökeresek.

Egy keresztény lap által készített felmérés szerint ugyanis minden második dán (47%) negatívan vagy kifejezetten elutasító módon reagálna arra, ha a lányuk egy olyan nem nyugati bevándorló férfival házasodna össze, aki az iszlám vallást követi. Hasonlóan rossz arányt (38%) mutat az a helyzet is, ha a fiúgyermekük döntene úgy, hogy egy muszlim lányt akarna elvenni. Azok, akik a fent említett forgatókönyvek bármelyikével kapcsolatban kifejezetten pozitívan reagálnának, mindössze 10 százalékot tesznek ki.

Az eredményeket egy koppenhágai lelkész is kommentálta. Elmondása szerint a számok nem lepték meg, ugyanis praxisa során számtalan problémával találkozott olyan házaspárok kapcsán, amelyek tagjai között számottevő kulturális eltérések húzódtak. „Ha racionálisan közelítem meg a kérdést, megértem, hogy a szülők kényelmetlenül éreznék magukat az ügyben, hogy gyermekük milyen irányba mozdul el” – fejtette ki. Mint ismert, az 5,8 millió lakossal rendelkező Dániában mintegy 13 százaléknyi ember (800 ezer) rendelkezik migrációs háttérrel, közülük pedig 500 ezer fő bizonyosan nem nyugati bevándorló.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére