Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre nagyobb a balhé Venezuelában

Bokor Gábor

2017.08.04. 06:28

A venezuelai fõügyészség a hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy az ügyészek a bírósághoz fordultak és azt kérik, hogy az akadályozza meg az alkotmányozó nemzetgyûlés összehívását pénteken.
CARACAS, 6:28

A venezuelai főügyészség a hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy az ügyészek a bírósághoz fordultak és azt kérik, hogy az akadályozza meg az alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását pénteken.

A bírák azért egy alsóbbrendű bírósághoz fordultak, mert a legfelsőbb bíróság bíráit már korábban nyomás alá helyezte a dél-amerikai országot vezető Maduro-kormányzat. Az AP hírügynökség kiemeli, hogy még így is szinte biztosra vehető, hogy kérésüket elutasítják.

Az ország főügyésze, Luisa Ortega Díaz tömeges választási csalás gyanújával vizsgálatot indított a venezuelai kormány és a választási hatóságok ellen.

Két államügyész vizsgálódik az alkotmányozó nemzetgyűlés megválasztásakor elkövetett csalások ügyében a Smartmatic cég segítségével"

– fogalmazott Ortega Díaz szerda este.

Az ügyész határozottan bírálta Nicolás Maduro elnök terveit az alkotmányozó nemzetgyűlésre vonatkozóan, amelynek 545 tagját vasárnap választották meg az ellenzék bojkottja mellett.

A venezuelai állami tulajdonú, azonban londoni székhelyű cég, a Smartmatic elektronikus választási rendszerek és egyéb, a kormányzati munkát segítő programok fejlesztésével foglalkozik.

Bizonyított tény, hogy manipulálták a vasárnapi választások végeredményét, s a hivatalosan közölteknél valószínűleg mintegy egymillió fővel kevesebben vettek részt a szavazáson"

– jelentette be Antonio Mugica, a vállalat vezérigazgatója a brit fővárosban.

Az állami adatok szerint 8,1 millióan járultak urnákhoz a hétvégén, ami 41,5 százalékos részvételi arányt jelent. A független szakértők szerint a választásra jogosultak 20-25 százaléka ment el szavazni. A voksolók száma azért fontos, mert megmutatja, hányan támogatják még mindig Madurót, a Venezuelát sújtó súlyos belpolitikai és gazdasági válság ellenére.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére