Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre jobban butulnak a svédek

Bokor Gábor

2018.01.02. 21:38

A legfrissebb kimutatások szerint évrõl évre egyre alacsonyabb IQ-val rendelkeznek a skandináv ország lakói.
STOCKHOLM, 21:38

A legfrissebb kimutatások szerint évről évre egyre alacsonyabb IQ-val rendelkeznek a skandináv ország lakói.

James Flynn új-zélandi tudós szerint a legfrissebb kutatások kimutatták, hogy a skandinávok IQ-szintje az elmúlt években fokozatosan csökkent. A 90-es évek óta tartó mélyrepülés a statisztikák szerint a következő években sem áll majd meg.

A Forskning & Framsteg nevű svéd tudományos folyóiratban publikált kutatás szerint 1995 óta minden negyedik évben egy pontnyival csökkent a lakosok IQ-szintje, ami kiemelkedően nagy mélyrepülésnek számít.

Bár Svédországban nincsen állami nyilvántartás az állampolgárok IQ-szintjéről, Flynn szerint ugyanez a szintcsökkenés a többi északi országnál is észrevehető. A tudósok rámutattak, hogy mindez az oktatási rendszer és annak gyenge színvonala miatt fordulhatott elő.

A svéd oktatás helyzetét tovább nehezíti, hogy 2015 óta rengeteg migráns érkezett a skandináv országba, akiknek igyekeznek ugyanolyan szintű lehetőségeket biztosítani, ami sokszor megnehezíti a helyzetet. Az adatok rámutattak, hogy a bevándorlógyerekek sokkal rosszabbul teljesítenek az iskolapadban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére