Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre durvább a liberális Hollywood szexbotránya: több áldozat is nemi erõszakkal vádolja Weinsteint

Vincze Viktor Attila

2017.10.11. 13:28

Szorul a hurok Hollywood legperverzebb producerének nyaka körül. Három nõ már nemi erõszak elkövetésével is megvádolta Harvey Weinsteint a The New Yorker magazinban. Weinstein hiába tagadja a vádakat, mivel egyre több nõ töri meg hallgatását a szexuális ragadozó tetteivel kapcsolatban. A producert molesztálással vádoló színésznõkhöz már többek között Angelina Jolie és Gwyneth Paltrow is csatlakozott. A Weinstein által dollármilliókkal támogatott demokrata párti Barack Obama és Hillary Clinton is megszólalt végre: elítélik eddigi barátjukat az általa elkövetett szexuális bûncselekmények miatt.
HOLLYWOOD, 13:28

Szorul a hurok Hollywood legperverzebb producerének nyaka körül. Három nő már nemi erőszak elkövetésével is megvádolta Harvey Weinsteint a The New Yorker magazinban. Weinstein hiába tagadja a vádakat, mivel egyre több nő töri meg hallgatását a szexuális ragadozó tetteivel kapcsolatban. A producert molesztálással vádoló színésznőkhöz már többek között Angelina Jolie és Gwyneth Paltrow is csatlakozott. A Weinstein által dollármilliókkal támogatott demokrata párti Barack Obama és Hillary Clinton is megszólalt végre: elítélik eddigi barátjukat az általa elkövetett szexuális bűncselekmények miatt.

Egyre több hír számol be arról, hogy a befolyásos amerikai filmproducer hogyan zaklatta szexuálisan vállalati alkalmazottait és a fiatal színésznőket egyaránt.

Asia Argento színésznő és az egykor szintén színészi pályára készülő Lucia Evans, valamint egy harmadik, név nélkül nyilatkozó nő azonban a The New Yorker keddi cikkében azzal vádolta meg Weinsteint, hogy orális szexuális aktusra kényszerítette és megerőszakolta őket.

Evans azt állította, hogy 2004-ben, amikor a Middlebury College-ba járt, Weinstein a Miramax irodájában, ahová szereplőválogatásra érkezett, orális szexre kényszerítette. Az olasz színésznő-rendező, Argento pedig elmondta, hogy Weinstein az 1999-es cannes-i filmfesztiválon erőszakolta meg.

Tudom, hogy korábban már egy csomó embert szétzúzott. Ezért nem került elő eddig ez a történet, amely az én esetemben csaknem húszéves, másokéban még régebbi"

– magyarázta Argento a lapban.

A The New Yorker szerint Weinsteint a legújabb bejelentések alapján már a börtönbüntetés kiszabása is fenyegeti.

Bár – mint azt az újság kiderítette – erre számtalan alkalommal korábban is volt már esély, azonban Winstein ezt – egész mostanáig – sikeresen elkerülte az őt védő polgárjogi szerződéseknek, illetve az őt az ügyei elsikálásában segítő hatóságoknak köszönhetően. 

Az amerikai lap ennek bizonyítására például bemutat egy olasz modell-színésznő, Ambra Battilana Gutierrez ügyében a rendőrség által titokban készített 2015-ös hangfelvételt is, amelyben hiába hallani, ahogy Weinstein szexuálisan bántalmazta az olasz nőt, az ügyben eljáró New York, Manhattan kerületi ügyésze, Jr. Cyrus Vance mégis úgy döntött, hogy az nem elegendő a producer elleni vádemeléshez. 

Weinstein szexuális ragadozóként való zavartalan működése az amerikai sajtó szerint arra hívja fel a figyelmet, hogy nagy baj van az USA jogrendszerével, ha Weinstein évtizedeken át szabadon szexuálisan bántalmazhatta az alkalmazottait, mivel a munkaszerződésében minden áldozat vállalta, hogy nem közöl soha senkivel semmi Weinsteinre vagy cégére nézve terhelő dolgot. Sokak szerint a Weinstein-ügy egyik legnagyobb kérdése tehát az, hogy a gazdagok által a szegény alkalmazottakra rákényszerített polgárjogi szerződések hogyan írhatták vagy írhatják felül a büntető törvénykönyv szabályait.

Weinstein ügyvédjei egyelőre nem adtak ki közleményt az olasz hölgy ügyében.

A The New Yorker a producer képviselőjét, Sallie Hofmeistert idézte, aki kijelentette: Weinstein "mindennemű gyanúsítást egyértelműen tagad azzal kapcsolatban, hogy nem közös megegyezéssel folytatott szexuális viszonyt".

A közleményben azt is leszögezte, hogy Weinstein sohasem lépett fel egyetlen nő ellen sem, aki visszautasította a közeledését. Egyúttal közölte, hogy a producer nem válaszol névtelen gyanúsításokra, továbbá a magukat megnevező nők iránti minden tisztelete ellenére is állítja, hogy ezekre a szexuális együttlétekre közös megegyezéssel került sor.

A lapban megjelent cikk szerint 13 nő állította, hogy Weinstein 1990 és 2015 között szexuálisan zaklatta vagy megerőszakolta őket. Az incidensek az erőszakos fogdosástól egészen a megerőszakolásig terjednek.

A Weinsteint vádlók között szerepel Rosanna Arquette és Mira Sorvino is. Arquette egy kilencvenes évekbeli esetet elevenített fel, amikor egy Beverly Hills-i szállóban Weinstein arra akarta rávenni, hogy masszírozza, majd fogja meg a nemi szervét. A történtek után a színésznő szerint a producer évekig nagyon megnehezítette a dolgát.

The New Yorker azt is feltárta, hogy a The Weinstein Co. és a Miramax 16 egykori és jelenlegi alkalmazottja is vagy tanúja volt Weinstein szexuális zaklatásainak, vagy tudott róluk.

Közben a The New York Timesban Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie és több más színésznő is csatlakozott kedden a producert molesztálással vádoló nőkhöz. Paltrow szerint Weinstein arra akarta rábírni őt, mint feltörekvő színésznőt, hogy masszírozza meg egy szállodai szobában, ezért akkori udvarlója, Brad Pitt neki is rontott a producernek egy filmbemutatón.

Jolie azt mondta, hogy fiatalon neki is "rossz tapasztalata" volt Weinsteinnel, ezért azóta nem is hajlandó vele dolgozni, és figyelmeztet másokat is, akik szerepet vállalnak a filmjeiben.

Harvey Weinsteint vasárnap kirúgták a Weinstein Co.-tól, amelynek társalapítója és egyik vezetője volt, miután a The New York Times egy riportjában feltárta, hogy évtizedekig visszaélt hatalmával és szexuálisan zaklatott színésznőket.

Azóta számos hollywoodi sztár, köztük Meryl Streep, Lena Dunham, Jennifer Lawrence, George Clooney és Ben Affleck is mélyen elítélte és megbocsáthatatlannak nevezte azt, amit elkövetett.

Már Hillary Clinton és az Obama házaspár is elítélte a szexbotrányába belebukott producert

Hillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje, valamint Barack Obama volt amerikai elnök és felesége is elítélte a szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolt Harvey Weinstein filmmogult a cselekedetei miatt.

Hillary Clintont "sokkolta és megdöbbentette", Barack Obamában és feleségében pedig "undort keltett" mindaz, ami Harvey Weinsteinről, Hollywood egyik legbefolyásosabb filmproduceréről, demokrata politikusok bőkezű támogatójáról kiderült.

A volt demokrata párti elnökjelölt és a volt elnöki házaspár megszólalását már napok óta sürgették publicisták és elemzők. Kedden Clinton Twitter-bejegyzésben, Barack és Michelle Obama pedig közleményben hozta nyilvánosságra véleményét.

Tűrhetetlen a panaszaikkal előálló nők által leírt viselkedés. Bátorságuk és a többiek támogatása elengedhetetlen ahhoz, hogy gátat vessünk az ilyen magatartásnak"

– írta Hillary Clinton.

Az Obama házaspár leszögezi: "bármely férfit, aki nőket alacsonyít le és foszt meg méltóságától, el kell ítélni és felelősségre kell vonni, függetlenül gazdagságától vagy társadalmi státuszától".

Közleményt tett közzé Nancy Pelosi, a demokraták képviselőházi frakciójának vezetője is. A kaliforniai politikus Weinstein viselkedését hitványnak nevezte, amely "valamennyi elfogadott mércét megsértette".

Egyikük sem említette Weinstein korábbi pénzadományait, miközben az amerikai sajtóban megjelenő elemzések emlékeztetnek arra, hogy a bukott filmmogul bőkezű támogatója volt mind Hillary Clinton, mind Barack Obama kampányainak, és mindannyian kifejezetten baráti kapcsolatokat ápoltak vele.

Több demokrata párti vezető politikus – köztük Chuck Schumer, a szenátus demokrata párti frakciójának vezetője, Kristen Gillibrand, Elizabeth Warren, Patrick Leahy, Cory Booker – már a hét elején megszakította kapcsolatait Weinsteinnel, és tucatnyinál is többen jelentették be, hogy a tőle kapott adományokat különféle civil szervezeteknek fizetik be.

Georgina Chapman divattervező, Harvey Weinstein jelenlegi felesége bejelentette: elválik a férjétől.

A 65 éves Harvey Weinsteinről a múlt csütörtökön közölt két kolumnás oknyomozó riportot a The New York Times című lap, amely szerint a producer hatalmával és befolyásával visszaélve évtizedeken keresztül szexuálisan zaklatott színésznőket. A producer először bocsánatot kért, aztán be akarta perelni az újságot, de a hét végén lemondott védelméről az ügyvédje, Lisa Bloom is. Weinsteint vasárnap este azonnali hatállyal elbocsátották a The Weinstein Company nevű filmes cégtől, amelynek társalapítója volt, és amely most névváltoztatásra készül.
Leveszik  Harvey Weinstein nevét a hozzá kötődő és jelenleg futó televíziós sorozatokról

Eltávolítja a szexuális zaklatással vádolt Harvey Weinstein nevét a hozzá kötődő televíziós sorozatokról a The Weinstein Co. produkciós vállalat, amely vasárnap közölte, hogy azonnali hatállyal kirúgta az Oscar-díjas filmmogult, aki eddig társelnöki posztot töltött be a cégnél.

A The Hollywood Reporter című filmes portálnak több forrás is megerősítette, hogy a filmmogul viselkedéséről az elmúlt napokban közzétett információk fényében a The Weinstein Co. számos televízió csatornának engedélyezte, hogy eltávolítsa Weinstein nevét azokról a produkciókról, amelyek munkálataiban vezető producerként vett részt.

Bennfentesek szerint a cég a névváltoztatást is fontolóra vette, hogy minél jobban elhatárolódjon korábbi társelnökétől.

Harvey Weinstein neve lekerül egyebek között a Leendő divatdiktátorok (Project Runway), a Kevin Costner főszereplésével készülő Yellowstone, a Matt Weiner által jegyzett The Romanoffs, valamint az Amazon új, David O. Russell rendezte, és Robert De Niro, illetve Julianne Moore nevével fémjelzett sorozatáról.

Weinstein volt a vezető producere továbbá az Életrevalók című 2011-es francia film remake-jének, a The Upside című mozinak, amelyben Bryan Cranston és Kevin Hart játsszák a főszerepeket, és ugyancsak dolgozott az Eoin Colfer regénye alapján készülő Artemis Fowl című filmen, amelyet Kenneth Branagh rendez a Disney stúdió számára.

A 65 esztendős Harvey Weinstein az elmúlt három évtizedben Hollywood egyik legbefolyásosabb filmmoguljává vált, produkciós vállalatával számos Oscar-díjas film, köztük a Ponyvaregény és a Szerelmes Shakespeare elkészítésén dolgozott, sok színész és rendező karrierjét segített elindítani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A brüsszeli ételfutárok többsége migráns

A fővárosi biciklis ételfutárok nagy része illegális bevándorló, írta az egyik belga lap egy felmérésre hivatkozva. Az egyik érintett cég azonban azt állítja, hogy a cikkben szereplő állításokra nincs semmiféle bizonyíték.

Adele slágere igazából meleghimnusz, Alekosz is Dobrevet támogatja

Adele slágere igazából meleghimnusz, Alekosz is Dobrevet támogatja

Orbán Viktor Kossuth rádióban beszélt a negyedik hullámról, az erős vezetőről és a rezsiharcról.

Orbán Viktor: Bajnokok a házban!

A magyar miniszterelnök Facebook-oldalán osztott meg egy képet.

Alekosz nem nyerő a nyelvtani való világban

Alekosz nem nyerő a nyelvtani való világban

Nagyívű, már-már történelmi jelentőségű írásművel jelentkezett saját közösségi oldalán Nagy Alekosz. Kérem? Mármint, hogy ki az az Alekosz? Nos, a bulvár-, illetve tévés valóságshow-ügyekben járatlanok kedvéért eláruljuk, hogy a Való Világ 4. szériájából ismerhettük meg a nevét, s miután megnyerte az embert próbáló sorozatot, főfoglalkozású Alekosz lett belőle.

Adele kitalálta, hogy az egyik legnagyobb slágere igazából meleghimnusz

Adele kitalálta, hogy az egyik legnagyobb slágere igazából meleghimnusz

„Az LMBTQ-közösség olyan számomra, mintha kiskorom óta a lelki társaim lennének” – jelentette ki az énekesnő belgiumi koncertjén.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére