Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy tüntetőcsoport szerint a párizsi rendőrgyilkos nem azért ölt, mert iszlamista volt, hanem mert halláskárosultnak számított

Békési Marcell

2019.10.10. 10:35

Ez már Macron gyomrának is sok volt, a tüntetést betiltották.

A francia hatóságok szerdán betiltottak egy demonstrációt, melynek résztvevői megkérdőjelezték a múlt héten négy rendőrt meggyilkoló Mickael Harpon iszlamista motivációját. A tüntetők szerint ugyanis az iszlám hitre áttért férfi nem hite miatt gyilkolt, hanem mert halláskárosult volt, és emiatt munkahelyén piszkálták.

Szerintük semmi köze a merényletnek az iszlámhoz.

A merénylő, Mickael Harpon egyébként 10 éve tért át az iszlám hitre. A nyomozás szerint a hit fundamentalista formáját vallotta, és kapcsolatban állt egy radikális szalafista imámmal is. A támadás előtti éjszaka állítólag álmában egy látomást látott.

Az iszlám hitre tért át a párizsi ámokfutó, aki négy rendőrt megölt

A támadó – akit agyonlőttek – a rendőrség egyik irodai alkalmazottja volt, egy kerámiakéssel gyilkolt, először saját irodahelyiségében késelt, majd az épület más részein. Loic Travers szakszervezeti tisztségviselő elmondása szerint a késelő indítékáról egyelőre nem tudni semmit, a férfival korábban „nem volt semmilyen probléma.„ Christophe Castaner francia belügyminiszter mindezt megerősítette.


A rendőröknek ez elég meggyőző volt, a tüntetés szervezőjének, Hadama Traorének viszont láthatóan nem. Az „aktivista” Facebook-oldalán azt írta, hogy Harpont folyamatosan piszkálták munkahelyén, mert halláskárosult volt. „Ezek a körülmények magyarázzák, miért robbanhatott” – írta.

Az esemény múlt héten sokkolta a francia lakosságot, és az elemzők szerint komoly jobbratolódást eredményezhet a pártpreferenciákban. A francia elnök ezt próbálhatja megelőzni a kemény fellépéssel. A tüntetés betiltása mellett Emmanuel Macron elnök keddi beszédében „könyörtelen” küzdelmet hirdetett az „iszlamista hidra” ellen. Jó lenne ezt tettekben is látni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére