Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy szigorú járványtörvény megalkotásába kezd a svéd kormány

888 - Magyar Nemzet

2020.12.28. 21:30

Az erről szóló törvényjavaslatot már be is nyújtotta a Jogi Tanácshoz (Lagrådet), mely elsősorban az egyéni alap- és szabadságjogokat érintő kérdésekben vizsgálja a törvényjavaslatokat, mielőtt azok a parlament elé kerülhetnének. – írta meg a Magyar Nemzet, miután a svéd kormány ma délelőtt bejelentette, hogy járványtörvény megalkotásába kezdett.

A törvény, ha elfogadják, jelentősen növelni fogja a kormány, a hatóságok és az önkormányzatok hatáskörét.

A járványtörvény lehetővé teszi azon bevásárlóközpontok és boltok bezáratását, amelyek megszegik az előírt korlátozásokat, illetve, ha azt a hatóságok úgy ítélik meg, hogy a súlyos járványhelyzet ezt szükségessé teszi

- mondta Ibrahim Baylan kereskedelmi és ipari miniszter. A jogszabálycsomag az egyének gyülekezésének lehetséges korlátozását is magában foglalja, valamint rendelkezik a büntetési tételekről, melyek 200 és 4000 svéd korona (7 és 140 ezer forint) között lehetnek.

A törvényt a kormány rekordidő alatt szeretné, ha hatályba lépne, már január 10-től számolnak vele.

Eddig minimális eszköze volt a svéd hatóságoknak és a helyi önkormányzatoknak a járványügyi szabályok betartására, büntetésre sem számíthattak azon vállalkozások, vagy magánszemélyek, akik megszegték ezek. A benyújtott javaslat azért is kulcsfontosságú a svéd védekezésben, mert eddig a szigorúbb korlátozások elmaradását részben azzal indokolták, hogy az állampolgárok szabad mozgásának korlátozása alaptörvénybe ütköző.

Közben Svédországban is megkezdődött december 27-én a vírus elleni védőoltás beadása.

Az első szállítmányban 9750 Pfizer-vakcinát tartalmazott. Legelőször nem egészségügyi dolgozó, hanem a mjölby-i idősotthon egyik lakója, a 91 éves Gun-Britt Johnsson kapta meg. Richard Bergström oltáskoordinátor szerint a következő, 80 000 adagot tartalmazó vakcina már kedden az országba érkezhet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére