Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy svédországi áruházlánc szerint nincsen svéd karácsony török Mikulás nélkül

Horváth Tamás

2018.12.10. 22:00

Nemzeti mazochizmus.

Nem mindennapi reklámanyaggal állt elő december hatodikán az Åhléns nevű svédországi áruházlánc. A cég Facebook-oldalára került fel egy falvédő, amelyen az olvasható, hogy nincsen svéd karácsony német fenyő, holland sütemény és török Mikulás nélkül.

 
A megosztó üzenetet megfogalmazó tárgyból egyébként csak egy darab készült, viszont az bárkinél kiköthet. Aki nem sajnálja rá a pénzt, december 17-ig tud licitálni, a befolyt összeget egy hajléktalanokat segítő szervezet kapja. A licit jelenleg 1810 svéd koronánál (körülbelül 55 ezer forintnál) jár, de mivel az aukció lezárása csak egy hét múlva lesz, ennél minden bizonnyal nagyobb összegért fog elkelni a falvédő.

Valószínűleg nem véletlenül december hatodikára, vagyis Szent Miklós ünnepnapjára időzítette az Åhléns a rendhagyó reklámot. A hajdani püspök származását tekintve azonban alaposan lyukra futottak, ugyanis függetlenül attól, hogy a mai Törökország területén ténykedett, Szent Miklós nem török, hanem görög származású volt.

A felháborodott kommentelők amellett, hogy kitértek a Mikulás igazi származására, svédellenesnek, nemzeti mazochistának nevezték az áruházlánc reklámját, melynek nem titkolt szándéka, hogy eloszlassa a svéd karácsony körüli "mítoszokat", és – ahogy az Åhléns ünnepi szlogenje is tartja – „minden lehetséges karácsonyt megünnepeljenek”.

Azonban nemcsak a közösségi média kommentszekciójában támadták az üzletlánc kampányát, több tudós, újságíró és politikus is hangsúlyozta, hogy az Åhléns a saját politikai véleményét akarja lenyomni az emberek torkán, illetve identitáspolitikát folytat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére