Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy hét alatt harmincezret adtak el az orlandói merénylõ által használt fegyverbõl

888.hu

2016.06.22. 09:58

Az AR-15-ös gépkarabélyt használták a támadók az orlandói mészárlás alkalmával és a Sandy Hook általános iskola elleni támadásban, Connecticutban.

Egy, az USA-ban bejegyzett online fegyverkereskedés több mint 30 000 darabot adott el az AR-15-ösből egyetlen hét alatt.

A Pennsylvania-ban található Hunter's Warehouse online fegyverbolt szerint az AR-15-ös az orlandói lövöldözés óta népszerűbb mint valaha.

A félautomata gépkarabély a hadsereg által használt M-16-os egyik változata. Tom Engle, az online fegyverkerekedő cég tulajdonosa szerint

Az AR-15-ös eddig is népszerű volt a vásárlók körében. Az orlandói lövöldözés nem javított az eladási statisztikákon. Akkor ugranak meg igazán az eladások, amikor a kormány bejelenti, hogy szigorítana a fegyvertartás szabályain. Az emberek azelőtt kezdenek el gyorsan vásárolni, mielőtt elveszítenék a jogaikat arra, hogy megvegyenek bizonyos fegyvertípusokat."

Az AR-15 korábban már be volt tiltva 1994-től 2004-ig. Akkor hoztak egy gépkarabély-ellenes törvényt. 2004-ben nem sikerült meghosszabbítani a tiltást, így újra forgalomba kerülhettek.

A fegyver egyik tulajdonosa elmondta, hogy miért olyan népszerű ez a típus.

Az AR platformnak az az előnye, hogy egy olyan ember is könnyen tudja optimalizálni a fegyvert a saját céljaihoz, akinek nincs fegyvertartási tapasztalata. Ehhez elég pár kezdetleges szerszám. Az AR-15-öt akár pisztollyá is lehet alakítani. A zsaruk és a civilek azért kedvelik, mert szinte végtelenül sok módon át lehet alakítani. Lehet sportcélokra használni, de akár vadászatra is, vagy önvédelemre. Az AR-15 gyakorlatilag egy Lego, felnőtteknek"

– mondta Jon Stokes texasi fegyverrajongó.

Az orlandói merényletek után a Szenátus nem tudta elfogadtatni azokat a törvényeket, amelyek szigorítanák a fegyverhez jutás szabályait.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére