Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy hatalmas pofont kaptak a médiatanácstól a píszí élharcosai

Tóth Dalma

2019.02.25. 16:00

Az ausztrál médiatanács hétfõn közölte, hogy a Serena Williamsrõl készített karikatúra - a píszí élharcosainak állításaival ellentétben - se nem rasszista, se nem szexista.

Tavaly szeptemberben nagy botrány kerekedett az ausztrál Mark Knight karikatúrájából. A rajzon a világhírű teniszező, Serena Williams hisztisen ugrál az ütőjén, miközben a székbíró azt kérdezi Serena ellenfelétől, hogy "Nem engednéd inkább nyerni?". A libsik egyből elkezdek sivalkodni Serena Williams ábrázolása miatt, rasszistának és szexistának nevezve azt. A karikatúrát a melbourne-i székhelyű Herald Sun hozta le.

A békeaktivisták azzal támadták a újságot, hogy a teniszsztárt emberszabású majomként ábrázolják, ami a rasszista karikatúrák egyik közös vonása.

Azt mondják, rasszista vagyok, mert afroamerikai nőként ábrázoltam Serenát. Egy erős alakként rajzoltam le, hiszen az is"

– mondta Mark Knight egy korábbi rádióinterjújában, majd hozzátette, hogy sajnálja, hogy ennyire félreértették őt a közösségi médiában.

A karikaturistának szerencséje volt, mert kiállt mellette a Herald Sun című lapot tulajdonló News Corp Australia vezetője, Michael Miller is.

Mark Knight Serena Williamsről készített karikatúrájának kritikája jól mutatja, hogy a világ túl píszí lett, és félreértik a híroldalak karikatúráit és szatíráit"

– mondta Miller.

A médiatanács döntése értelmében a karikatúra eltúlzott és abszurd, de pont ez adja a lényegét. Azaz se nem rasszista, se nem szexista a libsik nyilatkozataival ellentétben, és teljes mértékben megfelel a sajtóetikának.

Serena Williams tényleg hisztizett az US Open döntőjében

A kiváló sportoló tavaly ősszel vereséget szenvedett az US Open döntőjében, ahol többször is összeszólalkozott a játékvezetővel. A teniszezőt többször is figyelmeztették a viselkedése miatt, de ő ezzel nem foglalkozott. Majd dühös lett, összetörte az ütőjét, amiért büntetőpontot kapott. Ez már túl sok volt neki, odament a székbíróhoz, Carlos Ramoshoz, beolvasott neki, csalónak, tolvajnak nevezte, majd bocsánatkérésre kötelezte a portugált. Végül hozzávágta, hogy többé nem vezetheti az ő meccsét. A játék vége felé fenyegetően mutogatott a bíró felé, majd szexizmussal vádolta meg. A karikatúrát az ominózus jelenet ihlette, amikor Williams összetörte az ütőjét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére