Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy apró baki, és kitörhet az atomháború

Nagy Gábor

2017.04.22. 16:58

Soha nem volt ekkora kockázata annak, hogy egy nem várt üzemzavar, mulasztás miatt robbanjon ki egy nukleáris háború, az események olyan láncolatát indítva el, amikor a katasztrófa már visszafordíthatatlan.
NEW YORK, 16:58

Soha nem volt ekkora kockázata annak, hogy egy nem várt üzemzavar, mulasztás miatt robbanjon ki egy nukleáris háború, az események olyan láncolatát indítva el, amikor a katasztrófa már visszafordíthatatlan – derül ki a héten publikált ENSZ-jelentésből.

Egyre több "kis" országnak van már olyan csapásmérő nukleáris fegyvere, melyek csak tovább fokozzák az ENSZ lefegyverzéssel foglalkozó szakembereinek aggodalmát. Szerintük ezek az államok sokkal sebezhetőbbek, így akár terroristák kezére is kerülhetnek nukleáris fegyvereik.

Az ENSZ aggodalma nem meglepő az észak-koreai történések fényében. A kommunista rezsim rendszeresen hajt végre rakétakísérleteket, három nagyhatalom (USA, Oroszország és Kína) pedig épp a térségbe csoportosítja át hadosztályait.

A nemzetközi szervezet szakemberi szerint a nukleáris arzenálokat irányító automata rendszerekbe indokolatlanul nagy bizalmat fektetünk, holott elég egy apró mulasztás, legyen az emberi, vagy gépi, és beláthatatlan következményekkel járó folyamatok indulhatnak el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kiemelt stratégiai partnerségi megállapodást köt Magyarország és Törökország

Megkezdődött a tárgyalás a kiemelt stratégiai partnerségi megállapodás létrehozásáról Magyarország és Törökország között, minthogy a két ország együttműködésének kulcsszerepe van a hazánk előtt álló három legfőbb biztonsági kihívás kezelésében – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

Novák Katalin: Erős európai vezetőkre, közös stratégiai gondolkodásra és egymás iránti tiszteletre van szükség

Novák Katalin: Erős európai vezetőkre, közös stratégiai gondolkodásra és egymás iránti tiszteletre van szükség

A mielőbbi fegyvernyugvást nevezte célnak Ukrajnában Novák Katalin a Corriere della Sera olasz napilapban kedden megjelent interjúban. A köztársasági elnök Magyarország európai uniós tagságáról azt mondta, az ország a vállalt kötelezettségeket eddig is betartotta, ezután is betartja.

Soros György és az ő országos hálózata

Soros György és az ő országos hálózata

Az amerikai milliárdos semmit nem bíz a véletlenre. Nemcsak Budapesten fizeti az aktivistáit, hanem vidéki nagyvárosokban is. Olyan szövevényes a hálózat, hogy ember legyen a talpán, aki ki tudja bogozni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére