Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy agg demokrata párti képviselõ is évtizedeken keresztül zaklatott nõket

888.hu

2017.11.21. 22:58

John Konyers képviselõ személyében újabb demokrata párti politikust vádolnak szexuális visszaélésekkel az Egyesült Államokban. Az is kiderült, hogy a hollywoodi zaklatási botrányok fõszereplõjének, Harvey Weinsteinnek a testvére is aktív részese volt az áldozatok lefizetésének, megfélemlítésének.
WASHINGTON, 22:58

John Konyers képviselő személyében újabb demokrata párti politikust vádolnak szexuális visszaélésekkel az Egyesült Államokban. Az is kiderült, hogy a hollywoodi zaklatási botrányok főszereplőjének, Harvey Weinsteinnek a testvére is aktív részese volt az áldozatok lefizetésének, megfélemlítésének.

A 88 éves politikus a kongresszus egyik legprominensebb afroamerikai képviselője, akiről a BuzzFeed internetes hírportál keddre virradóra hozta nyilvánosságra a szexuális zaklatásról szóló vádakat. A New York-i hírportál közölte: Konyers közpénzből finanszírozta az egyik munkatársnőjének szexuális zaklatás miatt kifizetett kártérítést – írja az MTI.

A BuzzFeed szerint az idős politikus évtizedeken keresztül

ismételten szexuális ajánlatokat tett női munkatársainak, nemi aktusokat szorgalmazott, arra kérte őket, hogy hozzanak neki más nőket, akikkel feltételezhetően szintén szexuális kapcsolatot létesített".

A demokrata párti politikus, akit 1964-ben választották meg először szövetségi képviselőnek, a BuzzFeed birtokába került dokumentumok szerint rendszeresen kongresszusi anyagi forrásokat használt fel nők Washingtonba utaztatásához. A nőket vagy a lakására, vagy egy szállodába vitette.

Konyers irodája egyelőre nem reagált a vádakra, a demokraták sem tettek közzé nyilatkozatot, Paul Ryan házelnök viszont közleményt adott ki, amelyben "rendkívül zavarba ejtőnek" nevezte a nyilvánosságra került információkat.

A Politico című lap kommentárja rámutat: az ügy rendkívül kínos a Demokrata Pártnak, részben mert Konyers afroamerikai, részben pedig mert idős ember. A politikus a képviselőház igazságügyi bizottságának rangidős demokrata párti tagja. Tavaly a kongresszus etikai bizottsága vizsgálatot indított ellene, mert volt kabinetfőnökének, Cynthia Martinnak a munkaviszonya megszűnése után még hat hónapig fizetést folyósíttatott. Konyers feleségét, Monicát 2009-ben 37 hónapi börtönbüntetésre ítélték, mert a detroiti városi tanács elnökeként kenőpénzeket fogadott el.

A zaklatási ügyek között kedden a CBS televízió bejelentette: nem csupán felfüggeszti, hanem ki is rúgja korábbi munkatársát, a 75 éves Charlie Rose-t, akit hétfőn nyolc nő vádolt meg szexuális zaklatással. A veterán újságíró részben el is ismerte a vádakat.

Bob Weinstein segített eltakarítani a nyomokat

A Deutsche Welle amerikai lapokra hivatkozva írja, hogy Bob Weinstein több százezer dollárt fizetett testvére, Harvey Weinstein áldozatainak a hallgatásukért.

A sokak által ismert Miramax produkciós céget Harvey és Bob Weinstein együtt alapította meg 1979-ben. 1993-ban azután is együtt irányították a céget, hogy azt eladták a Disney-nek. Később, 2005-ben elhagyták a Miramaxot és szintén közösen alapították meg a Weinstein Companyt.

A New Yorker robbantotta a botrányt, amely szerint Bob Weinstein fizetett az áldozatoknak a hallgatásért. A lap szerint több alkalommal is leemelt pénzt testvére, Harvey bankszámlájáról, egy alkalommal 330 000 dollárt, amelyet szétosztott Harvey Weinstein két korábbi női alkalmazottja között a '90-es években.

A kérdéses esetről Bob Weinstein azt nyilatkozta, hogy Harvey arra kérte őt, hogy fizessen a két nőnek, akikkel csak szórakozott egy kicsit és a pénz azért kell, hogy a felesége ne szerezzen tudomást az esetről. Bob Weinstein magyarázata, amely szerint ő nem tudott semmiről, már csak azért sem állja meg a helyét, mert az esetet ismerte a Miramax vezetése is.

A New Yorker szerint Harvey Weinstein igen nagy gyakorlatra tett szert az áldozatok megfélemlítése terén: fenyegetésekkel, perrel és pénzbeli megállapodásokkal sarkallta hallgatásra őket.

Weinstein több áldozatával is szerződést íratott alá, például korábbi asszisztensével, Zelda Perkinsszel is, akit a dokumentum arra kötelezett, hogy azokat is hallgattassa el, akik ismeretségi köréből a sajtó elé állnának a történetével.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére