Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dzsihadistákkal szûrte össze a levet, most már inkább visszatérne Nagy-Britanniába

Forisek Ádám

2019.02.22. 21:48

A 24 éves Sufyan Mustafa 2013-ban döntött úgy, hogy Szíriába megy harcolni. Ennek meg is lett a következménye, ugyanis megfosztották a brit állampolgárságától. Õ azonban most már szívesen visszatérne a szigetországba.

Sufyan Mustafáról először is tudni érdemes, hogy ő a hetedik gyermeke Abu Hamzának, aki külföldön az igen szélsőséges nézeteiről ismert. A hírhedt nőfaló gyűlöletprédikátor Egyiptomban született, de már fiatalon Nagy-Britanniában tanult, ahol később le is telepedett. Az imámot onnan is fel lehet ismerni, hogy korábban mind a két kezét amputálták, illetve egyik szemére meg is vakult rossz egészségügyi állapota miatt.

Abu Hamza kiképző tábort alapított, de néhány túszejtési kísérlet is a számlájára írható. Emellett jó kapcsolatot ápolt afganisztáni, pakisztáni, jemeni és boszniai szélsőségesekkel, de még az al-Kaidának is toborzott harcosokat.

A gyűlöletprédikátor esetében nem esett messze az alma a fájától: fia, Sufyan 2013-ban ment Szíriába harcolni, és bár ő azt állította, hogy a lázadókkal harcolt, Nagy-Britannia visszavonta állampolgárságát – felmerült ugyanis a gyanú, hogy a Sufyan Mustafának terrorista összeköttetései vannak.

A terroristagyanús Mustafát ezért nem is engedték repülőre szállni Törökországban. Egyes sajtóértesülések szerint Mustafa most megpróbálja jogi úton visszaszerezni az állampolgárságát. Mivel marokkói útlevele van, ezért egyedül oda engedték volna repülni, de ő kizárólag Nagy-Britanniába szeretne menni.

Jelen állás szerint azonban a brit belügyminisztériumot semmi nem kötelezi arra, hogy visszafogadják Sufyan Mustafát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére