Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Drasztikusan növekszik a robbantások száma Svédországban

Horváth Tamás

2019.06.19. 13:40

A skandináv ország szervezett bűnözői csoportjai gyakorlatilag fegyverkezési versenyt folytatnak egymással.

Idén már közel száz robbantás történt Svédországban, ez majdnem 50 százalékkal több, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában regisztrált detonációk száma – derül ki a Svéd Bűnmegelőzési Tanács statisztikáiból.

Sven Granath, a stockholmi egyetem kutatója az Expressen napilapnak elemezte az adatokat. A szakértő szerint egyre aggasztóbb a helyzet a skandináv országban, a rivális bűnözői bandák gyakorlatilag fegyverkezési versenyt folytatnak egymással.

A kutató hangsúlyozta, hogy a bandák egymás ellen irányuló robbantásos és lőfegyverrel elkövetett támadásainak számos civil áldozata is van már, akik a testi épségükkel, súlyosabb esetben az életükkel fizettek azért, mert rosszkor voltak rossz helyen.

Svéd rendőrök az uppsalai mecset előtt.Fotó: AFP

Nemcsak a stockholmi egyetem szakértője borúlátó a fejlemények láttán, Manne Gerell, a malmői egyetem kriminológusa ugyancsak aggodalmát fejezte ki.

Ha a számokra tekintünk, azt látjuk, hogy valóban hatalmas a növekedés. Ez egy nagyon komoly probléma”

– kommentálta Gerell a bűnözői csoportok növekvő intenzitását a svéd közmédiának.

A jelentős migrációs hátterű lakossággal rendelkező Svédországban csak az elmúlt tíz napban hét robbantás történt. A legrosszabbul a linköpingiek jártak: az állam déli részén fekvő városban akkora detonáció volt, hogy 250 ingatlan megkárosodott, húsz személy pedig megsérült.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére