Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dánia többé már nem akarja az ISIS-milicistákat támogatni

Bokor Gábor

2017.01.14. 21:28

A dán külügy 34 olyan állampolgárról tud, aki elutazott Szíriába, hogy ott csatlakozzon a terrorszervezethez.
KOPPENHÁGA, 21:28

A dán külügy 34 olyan állampolgárról tud, aki Szíriába utazott, hogy ott a terrorszervezethez csatlakozzon.

A dán kormány elhatározta, hogy minden eddiginél nagyobb erővel fog harcolni a terrorizmus ellen. Első lépésként beszüntetnék azokat jóléti juttatásokat, amelyeket idáig rendszeresen folyósítottak azoknak a dánoknak is, akik Szíriába mentek harcolni.

A skandináv ország hatóságai szerint több mint harminc olyan honfitársukról tudnak, akik a Közel-Keletre mentek el harcolni. Többségüknek járt egy Kontanthjaelp nevű juttatás, azonban a kormány ezt nem küldi utánuk többet – írja az Independent. 

Troels Lund Poulsen foglalkoztatási miniszter bejelentette, hogy minden dán koronát visszakövetel, azonban egyelőre nem tudni, hogyan is képzeli el az elutalt pénz visszaszerzését.

Azonnal abba kell hagyni a külföldi harcosok segélyezését. El akarjuk kerülni, hogy a segélyből finanszírozzák kinti tartózkodásukat" 

– áll az igazságügyi minisztérium közleményében. 

Soren Pape Poulsen igazságügy miniszter szerint felháborító és nem elfogadható az, hogy a dzsihadisták közpénzből utazzanak a polgárháborús zónákba. 

Meg kell akadályoznunk, hogy a fiatalok radikalizálódjanak, mert az ahhoz vezethet, hogy teljesen beszippantja őket az egyik terrorszervezet" 

– mondta Poulsen. 

A dán hatóságok attól is tartanak, hogy a kiutazott terroristáknak az otthon maradt családtagjai esetleg tovább utalják a segélyt, emiatt fontolóra veszik azt is, hogy a rokonok támogatását is beszüntetik. Az adatok szerint az Iszlám Állam költségvetésének egy kisebb részét képezik a terroristák után járó juttatások elkobzása. 

A hivatalos adatoknak ellentmond a dán titkosszolgálat, a PET adata, amely szerint több mint száz ember utazott már el Dániából Szíriába vagy Irakba, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozzon. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére