Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Családi perpatvarnak eshet áldozatul a francia szélsõjobb

888.hu

2016.05.29. 19:28

Marine Le Pen, a Nemzeti Front vezetõje azt hitte, hogy ha félreállítja a saját apját és megszerzi a párt vezetését, akkor két legyet üthet egy csapásra: megszüntet egy régi családi vitát és teljes irányítást szerez a párt fölött. Tévedett.
PÁRIZS, 19:28

Marine Le Pen, a Nemzeti Front vezetője azt hitte, hogy ha félreállítja a saját apját és megszerzi a párt vezetését, akkor két legyet üthet egy csapásra: megszüntet egy régi családi vitát és teljes irányítást szerez a párt fölött. Tévedett.

Marine unokahúga, a 26 éves Marion Maréchal-Le Pen szabadszájú politikai performanszai mélyen aggasztják a pártot és a Le Pen család idősebb tagjait. A fiatal hölgy – úgy tűnik – nem ismeri a pártfegyelem fogalmát: nyíltan hirdeti liberális gazdaságpolitikai nézeteit. Emellett komolytalan rendezvényekhez is a nevét adja, mellyel a pártot hiteltelenné teszi.

Maréchal a jelenlegi pártelnök választási esélyeit kockáztatja, hiszen a Jobbikhoz hasonlóan a Nemzeti Front cukiságkampánya is arra irányult, hogy szalonképessé tegye a pártot. Sőt, még az is felmerült, hogy a 20-as évei közepén járó nő Marine pártbeli kihívója lehet a jövőben.

Marion Meréchal 22 évesen került be a francia parlament alsóházába, és azóta építgeti politikai karrierjét. Az utóbbi hónapokban a Nemzeti Front vezetője visszavett a médiaszereplések számából. Azóta Marion sokkal többet szerepel és nemegyszer kellemetlen helyzetbe hozta a pártelnököt.

Felfordul a gyomrom ettől a sok dumától, ami a köztársaság eszményéről szól"

– mondta egy iTele interjúban.

A franciák nagyon elkötelezettek a köztársaság és a demokrácia eszméje iránt, így a kijelentés nem csak a pártban verte ki a biztosítékot.

Marion ténykedése miatt képtelen vagyok egységesíteni a Nemzeti Frontot"

– jelentette ki Marine Le Pen pártelnök privát körben.

A Le Pen család legfiatalabb tagja a hírek szerint royalista, vagyis királypárti. Az Action Francaise nevű mozgalom gyűlésén több alkalommal is feltűnt. A mozgalom nem csupán arról ismert, hogy a királyság intézményét hozná vissza: hírhedten antiszemita, erőszakos és katolikus fundamentalista nézeteket vallanak.

Az igazi probléma Marion Maréchal viselkedésével és fellépésével, hogy a szavazók azt gondolhatják, hogy kétféle Nemzeti Front van, holott nem ez a helyzet – mondta Dutheil de la Rochére, a párt politikai tanácsadója.

A fiatal politikusnő hétfőn részt vett egy rendezvényen Grúziában, ahol a családi értékekről és az abortusz ellenes politikáról volt szó. Ez újabb támadás volt a pártelnök ellen, mert Grúzia és a Nemzeti Front támogatója, Oroszország között meglehetősen fagyos a viszony, emellett a szélsőjobboldali párt – meglepő módon – nem tematizálja ezeket a kérdéseket.

(Politico)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére