Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csaknem két hónapja először nincs új fertőzött Kínában

888.hu / MTI

2021.02.08. 12:30

Csaknem két hónapja először vasárnap nem találtak új koronavírus-fertőzéses esetet Kína szárazföldi részén – jelentette hétfőn a kínai nemzeti egészségügyi bizottság.

A Kína északi területeit érintő járványhullám tavaly március óta a legsúlyosabb volt az ország szárazföldi részén, januárban a napi esetszám gyakran száz fölé emelkedett. Szigorú helyi intézkedéseknek – egyebek mellett egyes területek lezárása, központi karantén és széles körű tesztelés – köszönhetően azonban februárra sikerült jelentően mérsékelni az új fertőzöttek számát.

Az érintett területeken a kedvező adatok tükrében csökkentik a készültségi fokozatot. A Pekinget körülvevő Hopej tartományban január 2-a óta több mint 900 új Covid-19-es megbetegedést regisztráltak. A tartományban jelenleg kevesebb mint 200 pácienst kezelnek kórházban.

A tartomány székhelyén, Sicsiacsuangban, amelynek egyes kerületei az év eleji járványhullám gócainak számítottak, hétfőtől újraindulhatott a vasúti közlekedés. A város vezetése bejelentette: megkezdik a közúti és a légi közlekedés fokozatos helyreállítását.
A járvány által január közepe óta érintett északkelet-kínai Hejlungcsiang és Csilin tartományban több mint 500 Covid-19-es beteg részesül még kórházi ellátásban.

A járványügyi intézkedések fókuszában jelenleg a kínai holdújév miatti, csütörtökön kezdődő munkaszünet áll, hagyományosan ugyanis ebben az időszakban kínaiak százmilliói kelnek útra, hogy szeretteik körében ünnepeljenek. Peking az idén különböző módszerekkel igyekszik arra biztatni az embereket, hogy helyben töltsék az ünnepet. A tavaszünnep idejére megváltott repülő- és vonatjegyek árát külön díjazás nélkül térítik vissza mindazoknak, akik elállnak az utazástól, az ország több részén pedig

a helyi kormányzatok mintegy ezer jüan (46 ezer forint) segélyt osztanak ki a helyben maradóknak.

A közlekedési minisztérium adatai szerint február 5-én, vagyis a holdújévi, 40 napon át tartó, utazási csúcsidőnek számító időszak kilencedik napján a belföldi vasúti, közúti, légi és vízi közlekedésben 18,9 millió utas vett részt, 76,2 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi csúcsidőszak azonos napján.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére